Már érezte a hazai vb ízét

2018.04.21. 12:00

Vasárnap eldördül a rajtpisztoly a jégkorong-világbajnokságon

Most már valóban megkezdődött a visszaszámlálás. Holnap délután fél egykor a Nagy-Britannia – Szlovénia mérkőzéssel megkezdődik a Papp László Budapest Sportarénában a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság. Ezután 16 órától bemutatkozik a magyar válogatott is: Jarmo Tolva­nen csapata az egyik legnagyobb esélyes, Kazahsztán ellen rajtol.

Agárdy Csaba

A dunaújvárosi Somogyi (b) hiába lett bajnok a MAC csapatával, a válogatottal nem lehet ott a jégen Fotó: MTI

Többszöri keretszűkítés után maradt húsz mezőnyjátékos, hét hátvéd és tizenhárom csatár. A támadók közül utoljára Somogyi Balázs esett el a vb-részvételtől. A dunaújvárosi nevelésű „Soma” jelenleg a bajnok MAC Budapest erőssége. Arról, hogy miként élte meg, hogy az utolsó pillanatban maradt le a világbajnokságról, hol máshol, mint Dunaújvárosban beszélgettünk.

A szövetségi kapitány mivel magyarázta, hogy az egyik legjobb formában lévő magyar csatárt kihagyta a vb-csapatból?

– Nagyon elégedett volt velem, sőt, azt is mondta, az egyik kedvence vagyok. De a rombolós harmadik-negyedik sorba nem akart betenni, viszont az első kettőben, ahol igazán hasznos lehetnék, ott már telt háza van.

A dunaújvárosi Somogyi (b) hiába lett bajnok a MAC csapatával, a
válogatottal nem lehet ott a jégen Fotó: MTI

Miként fogadta ezt a magyarázatot?

– Biztos, a szakvezetés a legjobb csapatot akarja összeállítani. De nem látok bele az edzők fejébe. Különben egy rossz szavam sem lehet, eddig Tolvanentől kaptam a válogatottnál a legtöbb játéklehetőséget, emberelőnyben és hátrányban is szerepeltetett. Egyébként meglepett, hogy idáig jutottam, korábban már hamarabb elbúcsúztak tőlem a nemzeti csapatnál. Meg is köszöntem neki, hogy ennyi lehetőséget adott.

Azért nem lehet túl könnyen feldolgozni azt, hogy egy hazai rendezésű világbajnokság előtt az utolsó pillanatban maradt ki a csapatból…

– Már elhittem, hogy ott leszek a vb-n, már éreztem a vb ízét. Természetesen nagyon csalódott vagyok, de tiszta a lelkiismeretem.

A világbajnokság programja:

Április 22., vasárnap, 12.30: Nagy-Britannia – Szlovénia.

Április 22., vasárnap, 16.00: Magyarország – Kazahsztán.

Április 22., vasárnap, 19.30: Lengyelország – Olaszország.

Április 23., hétfő, 16.00: Szlovénia – Lengyelország.

Április 23., hétfő, 19.30: Magyarország – Olaszország.

Április 24., kedd, 16.00: Kazahsztán – Nagy-Britannia.

Április 25., szerda, 12.30: Olaszország – Kazahsztán.

Április 25., szerda, 16.00: Nagy-Britannia – Lengyelország.

Április 25., szerda, 19.30: Magyarország – Szlovénia.

Április 26., csütörtök, 19.00: Magyarország – Lengyelország.

Április 27., péntek, 16.00: Kazahsztán – Szlovénia.

Április 27., péntek, 19.30: Olaszország – Nagy-Britannia.

Április 28., szombat, 12.30: Kazahsztán – Lengyelország.

Április 28., szombat, 16.00: Szlovénia – Olaszország.

Április 28., szombat, 19.30 óra: Magyarország – Nagy-Britannia.

A magyar válogatott április 24-én, kedden és április 27-én, pénteken szabadnapos. Csapatunk minden mérkőzését közvetíti a Sport1 televízió.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Duschek Dávid (Dunaújvárosi Acélbikák), Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Vay Ádám (Rapid City).

Hátvédek: Garát Zsombor (MAC Budapest), Gőz Balázs (Norfolk Admirals), Pozsgai Tamás (MAC Budapest), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (HC TWK Innsbruck).

Csatárok: Benk András (UTE), Bodó Chris (MAC Budapest), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra), Hári János (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (Quad City), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Sarauer Andrew (Villach), Sebők Balázs (KalPa), Sofron István (Villach), Vas János (DVTK Jegesmedvék).

Tegnap lapzártánkig még nem döntött arról Jarmo Tolvanen, hogy a három kapus közül melyik kettőt nevezi, és ki lesz az úgynevezett vésztartalék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában