Az előző meccs végjátéka indulatokat korbácsolt mindkét oldalon

2018.04.09. 10:00

Az előzmények alapján ma parázs küzdelem várható a medencében

Miután pénteken parázs végjátékban egyenlített a BVSC női vízilabdacsapata a DUE-Maarsk ellen a bajnoki elődöntős párharcban, így ma 19 órától Dunaújvárosban dől el, hogy ki jut be a döntőbe.

Gallai Péter

Az első, szerdai rangadót remek játékkal húzta be a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics alakulata, majd pénteken a fővárosi mérkőzésen 9–8-ra kikaptak a lányok a BVSC-től, ahol a keménység és a megszokott parázs csata már helyenként durvaságba ment át. Nem akármilyen körülmények között ért véget az összecsapás, ugyanis az utolsó negyedben, három perccel a lefújás előtt a dunaújvárosiak francia válogatott légiósa, Geraldine Mahieu rúgás miatt négyperces kiállítást kapott. A szabálykönyv szerint ezt brutalitásért (erőszakos módon történő játék, a rosszindulatú szándékkal elkövetett rúgás, ütés, vagy rúgásra illetve ütésre irányuló kísérlet) lehet kiszabni. Alapesetben egy normál kiállítás húsz másodpercig tart, így Mihók Attila együttesének az utolsó perceket végig öt mezőnyjátékossal kellett végigküzdenie, s ez hatalmas hátrányt jelentett a csapatnak. Mahieu a büntetés miatt elvileg nem játszhat ma, azonban a klub elküldte az ominózus jelenet videofelvételét az MVLSZ játékvezetői bizottságának és a versenybíróságnak, mert álláspontjuk szerint nem történt brutalitás.

Gurisatti Grétáék ma hazai medencében szeretnék bebizonyítani, hogy nekik van helyük a bajnoki döntőben Fotó: Zsedrovits Enikő / DH

Kis-Primász Ágnes szakosztályvezető vasárnap este arról tájékoztatta lapunkat, hogy a beadványra még nem kaptak választ, de bíznak benne, hogy hétfőn pozitív döntés születik és eltörlik az eltiltást.

Persze a BVSC oldalán is akadt sérelmes eset, korábban Máté Zsuzsannának szakadt fel az arca, amit később több öltéssel varrtak össze. Ennél az akciónál a játékvezetők nem láttak semmi szándékosságot a dunaújvárosi csapat részéről.

Nem véletlen, hogy ilyen előzmények után a két csapat vezetőedzője nem annyira a játékról, illetve a hétfői mérkőzésről értekezett.

Mihók Attila a szövetség honlapjának így beszélt: – A mérkőzés zajlott a szokványos medrében, majd három perccel a vége előtt Fodor Rajmund (kétszeres olimpiai-, egyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó, – a szerk.) lefújta ezt a mérkőzést, és eldöntötte a BVSC javára. Teljesen indokolatlanul. Egy olyan szituációban, amelyből egy meccsen, ezen is volt negyven oda-vissza. Azon kell gondolkodnia a Dunaújvárosnak, van-e értelme így játszani, hiszen nem a sportolók, nem a csapatok döntik el a végeredményt.

Hősiesen küzdöttek

Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője: – Először is gratulálok a csapatomnak! Eddig egyszer sem vertük meg a Dunaújvárost a szezonban, és elhittük, hogy most nyerhetünk. Az első két negyedben olyan vízilabdát mutattunk, amit mindenki megirigyelhet, ez a vízilabdáról szólt. Én a vízilabdáról szerettem volna nyilatkozni, de hát reflektálnom kell: Gyöngyössy Anikó törött bordával játszott az előző meccs után, Takács Orsolya sérült könyökkel játszott az előző meccs után, Máté Zsuzsannát agyrázkódás gyanújával, szétrepedt fejjel vitték a kórházba. Ez valahol nem normális, nekünk soha egyik meccsünk után nem sérül meg senki, de az ilyen meccseken ez rendszeresen előfordul.

A klub a szövetségnél kérte a bírói döntés felülvizsgálatát

Hősiesen küzdöttek. Ezek nem tartoznak hozzá a játékhoz, én nem tanítom verekedni a játékosaimat, mindig vízilabdázunk, nem tudom ezt így elfogadni. Nem tudom, milyen összeállításban játszunk majd, ez a három emberem velünk lehet-e, ha nem, akkor is megmutatjuk, nem véletlen dolgozunk ennyit, és tanulunk vízilabdázni.

A dunaújvárosi Horváth Brigitta értékelése: – A mérkőzés utolsó négy percében kaptunk egy olyan ítéletet, amit a meccs folyamán többször is be lehetett volna fújni. Nem érzem az egészet igazságosnak, hogy ott, amit megkapnak kiállításnak, nálunk az még faultot sem ér. Ezen a meccsen nem jött ki, hogy melyik fél a jobb, de a legjobb dolog otthon nyerni. Tudom, a hétfői meccsre mindenki elfelejti a pénteket, és nyerni fogunk, megmutatjuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában