feljebb lépnek

2018.04.18. 21:54

Bajnok lett a DKKA aranytartalék

Újabb bajnokcsapatnak örülhetnek a dunaújvárosi sport, azon belül is kézilabda szerelmesei. A DKKA U 21-es csapata az NB II Dél-nyugat csoportjában diadalmaskodott.

Jankó Árpád

Eldőlt. Kedden idegenben, Balatonbogláron ütközött meg az NB II Dél-nyugat csoportban a hosszú idő óta vezető Dunaújvárosi KKA U21 csapata, a második helyen őket üldöző NEKA 21 gárdával játszott, és 14–8-as félidő után a DKKA magabiztos győzelmet aratott 25–21-re. Még az utolsó helyezett Kaposvár és az utolsó előtti Tamási ellen kell játszania a dunaújvárosi lányoknak. De ami fontos: a NEKA U21 már nem tudja megelőzni a Kohászt, hiszen nyolc pont az előnye jelenleg a DKKA U21-nek. Ez tehát azt jelenti, hogy NB II-es bajnokcsapat lett a dunaújvárosi gárda!

A NEKA elleni győzelem első pillanata: széles mosoly, egyesek tisztelegnek a társaknak… Fotó: ZsE / DH

Vártok Ákos edző sikeres munkája, a tanítványok tehetsége és szorgalma vezetett el a szép eredményhez. Íme a csapat kerete, akik a dicsőséget szerezték: Jovovic Johana, Nagy Zsuzsanna, Takács Cecília, Mihály Petra, Kanyó Viktória, Penzer Kata, Keringer Klaudia, Frányó Laura, Braun Csenge, Glofák Eszter,

Husti Hanna, Gengeliczky Lili, Csapó Kincső, Fodor Neszta, Vártok Ramóna, Németh Kata, Koronczai Petra, Pál Eszter, Müller Kamilla, Borbás Dzsenifer.

Ez az a társaság, amely aranytartaléka a mostani felnőtt együttesnek, hiszen rövidesen már ők fognak kopogtatni a nagy csapat ajtaján, és kérnek majd bebocsátást.

Nagy Zsuzsanna csapatkapitány így látta a NEKA elleni bajnoki címet hozó mérkőzést.

– Nehezen lendültünk játékba, de összeszedtük magunkat, és a félidőben már hat góllal vezettünk. Sok kétperces kiállítást kaptunk, de azokat is átvészeltük jó védekezéssel. A támadásaink is sikerültek. Nagyszerű érzés bajnoknak lenni. Sokat dolgoztunk az aranyéremért – nyilatkozta a csapatkapitány.

Egy boldog lánykoszorút fog össze balról Szemenyi István ügyvezető igazgató, jobbról pedig Vártok Ákos, a csapat edzője Fotó: ZsE / DH

Vártok Ákos edző is először a rengeteg munkát említette, ami meghozta az eredményt: – Nagyon bíztam a lányokban a bajnokság elején. Úgy láttam, van esélyünk megnyerni az NB II-t. A heti hét edzés, a sok mérkőzés, az erőfejlesztések, a gyakorlások meghozták az eredményt. Ami nagyon fontos volt a sorozatban, hogy megtanultak a játékosok gyorsan kézilabdázni, sikerült többször is gyors indításokkal nyernünk. Bejutottunk az NB I B-be, és most már az a célunk, hogy bent is maradjunk. Ez természetesen nem lesz könnyű. Két éve dolgozunk együtt a lányokkal. Nagyon jó szellemű társaság. Igazi akadémisták, edzés, mérkőzések, kollégium, tanulás. A NEKA elleni mérkőzés után itthon meglátogattuk a McDonalds éttermet, megérdemelték a lányok – mondta Vártok Ákos, de azt is megjegyezte, hogy az utolsó mérkőzésen itthon a Tamási elleni játékot követő-

en (május 19. 11 óra) nem marad el majd a boldog körtánc sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában