ismét bajnok

2018.04.04. 21:51

A Bástya továbbra is a megyei sakk trónján

Megvédte a Fejér megyei I. osztályú sakk-csapatbajnokságban a bajnoki címét a Bástya Dunaújvárosi Sakk Sportegyesület.

duol.hu

Az utolsó fordulóban játszó csapat tagjai: Németh Miklós, Csathó Gábor, Klimkó Csaba, Ocztos Dominik, Kratzmajer Ákos, Pásti Anna, Pásti Áron, Hegedűs Dominik (hiányzik a képről) Fotó: Bástya

Az öt fordulóból álló verseny hajrájában az addig is első helyen álló csapat a mögötte szorosan álló csapattal játszott, így nehéz mérkőzésre készültek a dunaújvárosiak. Az első pont megszerzése után gyorsan érkeztek a győzelmekért, döntetlenért járó újabbak, és a végén 6,5-1,5-re, a vártnál nagyobb arányban nyert a Bástya. Ez azt jelentette, hogy megvédte a megyei bajnoki címet. A hét végén megrendezett utolsó fordulóban, a Mór ellen az egyesület alábbi játékosai ültek az asztalokhoz: Németh Miklós, Klimkó Csaba, Hegedűs Dominik, Ocztos Dominik, Kratzmajer Ákos, Pásti Áron, Pásti Anna, Csathó Gábor.

A korábbi mérkőzéseken játszó, és a szerzett pontjaikkal a sikerhez még hozzájáruló játékosok a következők: Ambrus Bence, Gulácsi Donát, Hegedűs Luca, Kiss Gergő, Kovács Máté és Németh Noémi.

Az utolsó fordulóban játszó csapat tagjai: Németh Miklós, Csathó
Gábor, Klimkó Csaba, Ocztos Dominik, Kratzmajer Ákos, Pásti Anna,
Pásti Áron, Hegedűs Dominik (hiányzik a képről) Fotó: Bástya

A siker értékét növeli, hogy bár felnőtt bajnokságban játszott a csapat, a mérkőzések hetven százalékában ifjúsági korú játékosok játszottak, sőt közülük többen még tizennégy év alattiak! Felmerül a kérdés, hogy ha már másodszor is megyei bajnok a Bástya, akkor milyen lehetőségük van a továbblépésre? Klimkó Csaba, az egyesület elnöke ezt válaszolta a kérdésre: – Már tavaly is feljebb léphettünk volna, de még mind anyagilag, mind a játékosok tekintetében tovább szeretnénk erősödni.

Mint az eredményből is látszik, igazi bástyája a dunaújvárosi sakk sikereknek a Bástya Dunaújvárosi Sakk Sportegyesület. Nemcsak egyénileg aratnak sikert az ott játszó sakkozók, hanem bebizonyították, hogy továbbra is ők ülnek csapatban a megyei sakk trónján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában