Nem akarnak hátrafelé nézni

2018.03.28. 20:08

Nyírgyulajon játszik a Dunaferr

Az elmúlt héten megkezdődtek a küzdelmek az NB I-es futsal­bajnokság középszakaszában, ahol két ötös csoportban küzdenek a csapatok egymással.

Gróf András/Balogh Tamás

A piros mezes Hosszú Ádám ezúttal hiányzott a dunaújvárosiak összeállításából Fotó: ZsE

A Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttese a negyedik helyen zárta az alapszakaszt, így az A csoportba kapott besorolást. Az első körben, amelyben az újvárosiak szabadnaposok voltak, a következő eredmények születtek: Debrecen–FTC 4–2,

Berettyóújfalu–Nyírgyulaj 2–1. A csoport második fordulóját a húsvéti ünnepek miatt csütörtökön rendezik. A Duna­ferr-DUE-Renalpin FC együttese 18 órakor a Nyírgyulaj KSE vendégeként lép majd pályára. Az alapszakaszban két szoros mérkőzést játszottak egymással a csapatok. Dunaújvárosban egygólos hazai győzelem született, míg vendégként 2–2-es döntetlent játszottak az újvárosiak. Tehát most is kiélezett küzdelemre lehet számítani. A másik összecsapás az FTC Futsal-Fisher Klíma–MVFC-Berettyóújfalu párharc lesz. Ezúttal a Debreceni EAC gárdája lesz szabadnapos.

Hosszú Ádámék (j) győzelemmel szeretnének kezdeni Fotó: ZsE

Takó Csaba dunaújvárosi vezetőedzővel az új szériáról beszélgettünk.

Szinte meg sem emésztettük a legutóbbi, Nyírgyulaj elleni, idegenben vívott mérkőzésünket, és máris itt van a következő. Ez szerencsés dolog?

– Majd a mérkőzés után megmondom, hogy jó volt-e így. Nyilván egy kicsit furcsa, hogy ennyire közel esik az egyik ellenféllel szembeni újbóli mérkőzés. Benne volt a pakliban, és ezért készültünk erre a verzióra is. Nem gondolom, hogy ez bármelyik csapat részére problémát jelentene, sőt talán jobb is, hogy láttuk, mit játszik éles helyzetben a Nyírgyulaj.

Annak örülök, hogy mint kiváló szakemberünk, alaposan kifigyelte az ellenfelet, de ugyanez a lehetőség állt Lovas Norbertre, az ellenfél vezetőedzőjére is!

– Ebben talán egy picit helyzeti előnyben vagyunk, mert azon a mérkőzésen nekünk elég sok hiányzónk volt, míg ők majdnem teljes kerettel tudtak fölállni. Ezért ez a fajta feltérképezés a mi részünkről jobb és teljesebb képet adhat.

Azt szokták mondani, hogy a csapatjátékokban a rájátszás az igazi. És azt is, hogy az egy másik bajnokság. Csütörtökön megkezdjük az ideit, de vajon tényleg más?

– Ez az állítás a mostani lebonyolítási rendszerben hatványozottan igaz. Tehát majdnem azt lehet mondani, hogy a végjátékot tekintve az alapszakasz szinte érdektelen volt. Itt nagyobb a nyomás a résztvevőkön, mivel sokkal kevesebbet szabad hibázni, mint idáig. A csapatunkat ismerve ez számunkra inkább előny, mint hátrány. Mentálisan elég erős játékosaink vannak, helyén van az eszük és a szívük, ezért a tét mindenkit doppingolni fog. A rájátszástól azt várom, hogy kiegyensúlyozott és jó teljesítményt nyújtsunk. Az eddigiek során úgy láttam, a rangadókon mindig nagyon motiváltan játszott és jó teljesítményt nyújtott a csapatunk. Bízom benne, hogy ez így lesz a jövőben is.

Szabad-e azt mondani, hogy a mostani, Nyírgyulaj elleni mérkőzésen kötelező a győzelem?

– A szokványos értelemben szó sincs róla, mivel az ellenfelünk jó csapat! Azt azért nem várhatjuk el, hogy sétagalopp lesz a meccs. Természetesen, ha a céljainkat el szeretnénk érni, abban az értelemben viszont mégiscsak kötelező a győzelem, hiszen minél több pontot kell gyűjtenünk, és ez igaz a mostani mérkőzésre is. Idegenben nyilván nehezebb lesz, mintha hazai pályán játszanánk, de nem teljesíthetetlen feladat a győzelem. Annál is inkább bízom a három pont megszerzésében, mivel nekünk az a célunk, hogy a Berettyóújfalut szorongassuk, és nem szeretnénk hátrafelé nézegetni.

Az A csoport állása a hozott és az első fordulóban szerzett pontok alapján: 1. Berettyóújfalu 9 pont, 2. Debrecen 4 pont, 3. Dunaferr-DUE-Renalpin FC 4 pont, 4. Nyírgyulaj KSE 3 pont, 5. FTC Futsal-Fisher Klíma 2 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában