Monori Orsolya megsérült

2018.03.18. 19:32

Ismét piros betűs mérkőzése volt a Kohásznak a Győr Audi ETO elleni

Telt ház volt kíváncsi a helyszínen a Dunaújvárosi Kohász–Győri Audi ETO bajnoki női kézilabda-mérkőzésre. Ez ismét bebizonyította, hogy az újvárosi csapat és az akadémia nagy érték. Az EHF Kupa-győzelmet követően jelenleg is képes megtölteni a csarnokot.

Jankó Árpád

Klujber Katrin, György László, Ambros Martin és Kiss Éva a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón

Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Egyszóval olyan kincs, amely a városé, és minden elismerést és támogatást megérdemel. Közel ezer embert kevés helyi esemény, pláne sportrendezvény tud megmozgatni. (Úgy gondolom, hogy ezt a filozofálgatást megtehetem az év mérkőzésének tudósítása előtt.)

A kontinens legjobbját már két évvel ezelőtt is „megrángatta” a Kohász, amikor csak 27–27-tel engedte haza a Rába-partiakat. Most sem számíthatott Ambros Martin edző kíméletre. A győri mester tartott is a találkozótól. A várt kemény ellenállásban részesült a meccs elején a sokszoros bajnok ETO. Nem tudott elszakadni a Kohásztól, csak egy-egy góllal. De már akkor látszott, hogy talán a feszültség, a túlzott akarás több apró technikai hibát, ziccerek kimaradását is előidézte. Camila Micijevic viszont fájós bokájával nem törődve idegeskedés nélkül szórta a gólokat, pedig csípték, rúgták, harapták.

Klujber Katrin, György László, Ambros Martin és Kiss Éva a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón
Fotós: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az első félidő után, amely 11–14-re végződött ismét ő köszöntötte góljával a cserekapus Grimsbot. És nagyszerűen váltott sebességet Klujber Katrin is gyors lerohanásaival, találataival. (A mérkőzés után a válogatott kapus Kiss Éva mondta róla: Katrinnak már rég a válogatottban kellene játszani.) Tomasevics pedig most is kiváló volt. Groot, Broch, Oftedaal, Knedliková vérprofiként tartotta a számukra kedvező eredményt. De a nagy küzdelemben a 40. percben Klujber góljával egyenlített a Kohász (18–18), sőt Micijevic számára nem volt megállás: 21–19. Ez a két fiatal, rutintalan játékvezetőnek is furcsa eredményt jelentett, és reakcióként két szabályos Kohász-gólba fújtak bele azért, hogy szabaddobást ítéljenek a hazaiaknak. Azaz a Kohász javára ítélkeztek, de úgy „segítettek” azokban a jelenetekben sípszóval, hogy elvettek tőle két gólt! (Tizedmásodperc betartásáról, nem gondolom, hogy rendelkezik a szabálykönyv.) Abszolút unszimpatikus volt a két fiatalember a hazaiak számára. Őket pedig Kiss Olivérnek és Bíró Ádámnak hívják.

Látva a bajt, Ambros Martin visszahozta Kiss Évát a kapuba, majd a bajnokságban immár másodszor kellett hallgatnunk egy borzasztó hazai jajveszékelést. Monori Orsolya valószínűleg súlyos térdsérülést szenvedett. Az 56. percben felcsillant a remény 26–26-nál, de nem sikerült… 26–28-nál fél perccel a vége előtt Szekerczés hetest hibázott. Ez is maradt a végeredmény. A Kohász előtt viszont meg kell emelni a kalapunkat. Fantasztikusan küzdött, s ebből a játékból erőt kell meríteni a következő mérkőzésekre, ahogy azt Cifra Anita nyilatkozta.

Vajon meddig kell még bizonyítania Klujber Katrinnak, hogy a felnőtt válogatottban a helye?
Fotós: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

György László: – Mindent elkövettünk a siker érdekében. Nem nyertünk, de felemelt fejjel jöttünk le a parkettáról.

Ambros Martin: – Gratulálok György Lászlónak és csapatának. A Kohász nagyon sok problémát okozott nekünk. Mindig piros betűs mérkőzés számunkra a dunaújvárosi találkozó.

Jegyzőkönyv

Dunaújvárosi Kohász–Győri Audi ETO 26–28 (11–14)

Dunaújváros, 950 néző. Vezette: Kiss, Bíró.

Dunaújvárosi Kohász: Tomasevics 1 – Klujber 7, Kovács A. 2 (2), Cifra, Micijevic 7, Szalai, Kazai. Csere: Oguntoye (kapus), Dombi 3, Monori 1, Grosch 1, Molnár 2, Szekerczés 2 (1), Bulath, Takács D. Vezetőedző: György László.

Győri Audi ETO: Kiss – Bódi 1, Oftedál 4, Groot 9 (5), Broch 4, Tomori 1, Görbicz 3. Csere: Grimsbo (kapus), Amorim, Puhalák 1, Althaus 1, Knedliková 4, González, Fodor. Edző: Ambros Martin.

Kiállítások: 6. illetve 8 perc.

Hétméteresek: 4/3, illetve 6/5.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában