második forduló

2018.02.07. 21:24

Javuló forma a felkészülésben – megyefoci

Vasárnap a labdarúgó-stadion pályáján rendezték meg a téli műfüves bajnokság dunaújvárosi csoportjainak második fordulóját. A DPASE utánpótláscsapata gólzáporos győzelmet aratott a Kulcs ellen, nyert a Mezőfalva, az Ercsi és a Baracs is.

Horváth László

Bordóban a kulcsi csapatból Mácsfalvi szökteti magát a Dunaújváros PSA fiatalja, Hamar előtt Fotó: Horváth László

Az Ercsi remek első félidős teljesítménnyel 5-1-re magabiztosan kerekedett felül Sárbogárd II csapatán. A második játékrészben az Ercsi rengeteg helyzetet kihagyott, a Sárbogárd jobban koncentrált és tömörebben védekezett. Olykor még helyzetei is adódtak, bár ezek jó részt az ellenfél hibájából születtek.

Sárbogárd II–Ercsi 1-5 (0–5)

Gólszerző: Szabó, illetve Gróf, Kondreska, Lak, Ivacs 2.

A következő mérkőzésen Kulcs próbálta felvenni a kesztyűt a DPASE fiataljaival szemben, de Lőrincz Emil gárdája már az első percekben vezetéshez jutott. A továbbiakban a két csapat közti különbséget az egy tucat gól is hűen jellemezte. Kulcsnak egy szépítő találatra futotta.

Kulcs–DPASE U19 1-13 (0-5)

Gólszerző: Balla, illetve Holentoner, Vajda, Dorogi 2, Al-Sheraji, Tóth 2, Áman, Kovács 3, Bleszák 2.

Nagykarácsony – Mezőfalva 0–5

Gólszerző: Sági, Mekota, Vörös 3.

Előszállás–Baracs 0-1 (0–1)

Gólszerző: Bartók.

A találkozók után a tervekről és célokról is érdeklődtünk a csapatok vezetőinél.

– Január elején kezdtük a felkészülést az eltervezett edzésmunkával. Eddig három mérkőzést játszottunk. A Ferencváros U19 ellen 4–2-re kikaptunk Budapesten a Népligetben. Dunaújvárosban a műfüves kupán két, magabiztos győzelemnél járunk, alacsonyabb osztályú együttesekkel szemben. Érzésem szerint jó ütemben halad a felkészülésünk. Kapusposztra igazoltunk eddig, és egy centerjátékost várunk, akit szeretnénk leigazolni. Cél az idény végére a dobogóra való feljutás – vázolta a jelenlegi helyzetet Gróf András, az Ercsi edzője.

Bordóban a kulcsi csapatból Mácsfalvi szökteti magát a Dunaújváros
PSA fiatalja, Hamar előtt Fotó: Horváth László

– A Sárbogárd II-nél az edzéslátogatottság még nem teljes, mivel a megye II. osztályában a munka melletti futball a jellemző. Csak reménykedni tudunk, hogy azok a hibák, amiket most elkövettünk, élesben majd nem jönnek elő. Próbáltunk futballozni, de az egyéni és a technikai felkészületlenség megpecsételte a mérkőzés sorsát. Sérült játékosunk visszatérésén kívül nem számítunk változásra a keretben, tehát eligazolásra vagy érkezésre. Második együttesként az élcsapat erősítése és az ifik játéklehetőségének szélesítése a fő feladatunk. Szeretnénk a dobogón előrébb lépni a második helyre – nyilatkozta a találkozó végén Pajor László, a Sárbogárd II trénere.

– Kulcsnál négy hete alapozással indult a csapat felkészülése. Most a labdás, technikai résszel haladgatunk. Az edzéslétszám nem a legerősebb, de reméljük, majd ez is változik. Egyelőre Madocsáról igazoltunk játékost, valamint a kapus sérülése miatt hálóőri teendőkre keresünk embert. A dobogóra szeretnénk odaérni az idény végére – beszélt a tervekről Ócsai Norbert edző.

A DPASE U19-nél a közepénél tart a felkészülés. – Erőnlétileg, fizikailag rendben van a csapat. A technikai oldalról meg majd meglátjuk, miként muzsikálnak a fiatalok. Két játékos érkezett Izsákról az utánpótlásba. Néhányan pedig elmentek inkább futsalozni. Tavalyhoz képest egészen biztosan nem gyengültünk. Célunk az idény befejezésére bajnokságot nyerni – adott tájékoztatást Lőrincz Emil edző.

A következő forduló párosítása, február 11. vasárnap. 10 óra: Előszállás–Nagykarácsony, 12 óra: Mezőfalva– Baracs, 14 óra: Sárbogárd II –Kulcs, 16 óra: DPASE U19–Ercsi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában