Arany Üst – ezúttal a győri „albérletben”

2018.02.27. 20:25

Szerdán kezdődik az utánpótláskorú úszók seregszemléje

Szerdától szombatig rendezik meg a 39. Arany Üst korosztályos úszóversenyt. A Dunaferr SE kontinensen is egyedülálló múlttal rendelkező megmérettetése a sorozat történetében másodjára nem a Fabó Éva Sportuszodában lesz.

Gallai Péter

A jövő reménységeit láthatják a szurkolók a következő napokban Győrben Fotó: ZsE

Az Arany Üst neve minden bizonnyal azok számára is ismerősen cseng, akik annyira nem járatosak a dunaújvárosi, illetve hazai úszósport életében. Ez nem is csoda, hiszen az immár harminckilenc éves, Európában is egyedülálló múltra visszatekintő versenyen szinte minden, később nagy klasszissá váló magyar úszó elindult. Arról nem is beszélve, hogy egykoron a Magyar Televízió élőben (!) közvetítette a versenyt, amelyet a frissen megalakult úszószakosztály már a második évében megrendezett, az esemény ötletgazdája és főszervezője a Dunaferr SE korábbi ügyvezető elnöke, Perjámosi Sándor és felesége, Tóth Erzsébet, a szakosztály vezetője volt.

Azóta felnőtt több generáció, de a korosztályos seregszemle rangja mit sem veszített, sőt, egyre több nevező szokott érkezni. Az idei versenyre is számos hazai klub küldi majd el sportolóit.

A jövő reménységeit láthatják a szurkolók a következő napokban Győrben Fotó: ZsE

A 2018-as Arany Üst szerdán kezdődik, ám ezúttal nem a Fabó Éva Sport­uszodában, hanem a győri Aqua Sport Centerben. A helyszín módosítását Bene Vera szakosztályvezető így indokolta lapunknak. – Sajnos tavaly ősszel elromlott az uszoda hidraulikai berendezése, ezért a medencetérben lévő fal nem mozgatható, így nem tudunk ötven méteres pályákat kialakítani. Az természetesen fel sem merült, hogy ne rendezzük meg a versenyt, ezért jeleztem a problémát a Magyar Úszó Szövetségnek, s végül az a megoldás született, hogy Győr legyen a helyszín, ahol párhuzamosan a IX. Scitec Győr Open is zajlik majd ezekben a napokban. Mivel mi is csak vendégek leszünk ott, nem házigazdák, ezért sajnos régi külföldi partnereinket nem tudtuk meghívni. Viszont nagyon köszönjük a dunaújvárosi önkormányzatnak a támogatást, amit küldöttségünk szerepléséhez nyújtottak. A Dunaferr SE csapata tizenhét tagú lesz, Kovács József, Szabó Gergő és Hornyák Judit tanítványai. Ezúttal mindenki klubunk színeiben szerepel, a korosztályos válogatottban nincs indulónk – fogalmazott Bene Vera.

Érmeket várnak a legjobbaktól

Arra a kérdésre, hogy milyen eredményekre lehet számítani a szokottnál három héttel korábbi időpontban rendezett versenyen, Bene Vera azt mondta, hogy a legjobbjaiktól ezúttal is érmeket várnak a versenyen.

A dunaújvárosi indulók: Fekete Dóra, Lack Bianka, Hromek Dóra, Horváth Hanna, Szöllősi Martin, Selmeci Levente, Szlobodnyik Dávid, Kállai Botond, Weiter Dávid, Dort Bence, Dort Máté, Kovács- Seres Hunor, Farkas Botond, Hegedűs Kristóf, Eszenyi Ábel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában