Az Acélbikák már biztos választók

2018.02.05. 21:53

Hétfőn este a Jegesmedvék voltak a látogatók

A Dunaújvárosi Acélbikák hétfőn este úgy fogadhatták a DVTK Jegesmedvéket, hogy a jégkorong Erste Liga felsőházában a harmadik helynél hátrébb már nem végezhetnek. A találkozó lapzártánk után ért véget.

Agárdy Csaba

A két piros-fehér csapat ismét éles csatát vívott hétfőn este Fotó: Hankusz Kálmán

Az Erste Liga középszaka­szában eddig mindkét csapat három meccsen van túl – amiből egyet egymás ellen ját­szottak a felek, ott a DVTK bizonyult jobbnak. Ettől függetlenül háromból két győzelem és egy vereség a statisztikája a DVTK-nak és a DAB-nak is – csak a bónusz pontok miatt van három pont a két egyesület között.

Jason Morgan, a DAB ­vezetőedzője így nyilatkozott a mérkőzés előtt: – Ugyanarra a csapatteljesítményre van szükségünk, amit pénteken láthattak a szurkolók a MAC ellen. Akkor mind a négy ­sorunk hozzájárult a sikerhez támadások szempontjából, és a két emberelőnyben kapott gólt kivéve, magabiztosan játszottunk a védekező harmadban is. A speciális egységek is nagy szerepet kaptak, hiszen pénteken százszázalékos volt az emberhátrányos védeke­zésünk, emberelőnyben pedig három gólt lőttünk. A DVTK nagyon erős támadójátékkal rendelkező csapat, épp ezért kiemelkedően kell megjátszanunk a korongot, ha le akarjuk őket győzni. Valószínűleg lesz néhány változtatás a sorokban, mivel vannak, akik kisebb sérülésekkel bajlódnak, és lehet, hogy ki kell hagyniuk a meccset. Nagyon jó mérkőzést várok!

A két piros-fehér csapat ismét éles csatát vívott hétfőn este
Fotó: Hankusz Kálmán

De nézzünk egy kicsit hátra! Az Újpest vasárnap 6–2-re kikapott a MAC Budapesttől,  méghozzá hazai pályán, és ezzel eldőlt, hogy az UTE nem választhat csapatot magának a rájátszásra, mert az első három helyet – hogy milyen sorrendben, azt még persze nem tudni – bizonyosan a DVTK, a MAC és a DAB foglalja majd el.

A  tegnapi mérkőzés lapzártánk után fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában