Harminc perc után sebességet váltottak

2018.01.14. 18:24

A második félidőben belelendült a dunaújvárosi csapat

Határozottan látszott a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának heti munkáján, hogy a Kisvárda elleni győzelem gátakat szakított fel. Kiváló hangulatban készültek a szombati, kecskeméti találkozóra.

Jankó Árpád

Szalai Babettről könnyű képet találni, mert meccsről meccsre nagyszerűen játszik

Fotó: Ady Géza

Hufbau Akker-KNKSE – Dunaújvárosi Kohász

21-32 (11-11)

Kecskemét, 900 néző. Vezette: Andorka, Hucker.

Kecskemét: Pusztai – Varga 2, Nikolajenko 1, Kucerova 4, Gulya 1, Borges-Lima, Szabó 3 (3). Csere: Risovics (kapus), Siska 4, Horváth, Albert, Fauszt 2. Gulyás 1, Tóth, Kovács K. Orell 3 (1). Edző: Marosán György.

D. Kohász: Oguntoye 1 – Grosch 2, Szekerczés 2, Szalai 7, Cifra, Micijevic 6, Kazai. Csere: Tomasevics (kapus), Takács D., Nick, Monori 4, Kovács A. 5 (2), Dombi 2, Molnár 3, Bulath. Edző: György László.

Kiállítások: 4, illetve 4 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 2/2.

Hamar, már a 10. percben időt kért György László edző, hogy csapata játékán javítson, de néhánygólos Kohász-vezetés után mégis kiegyenlített a 17. percben a Kecskemét (5-5). Sőt, hét perc múlva először vezetett a hazai csapat (9-8). Több rossz bejátszást is lefülelt a kecskeméti védelem. Szerencsére 10-8 után megrázta magát a vendégcsapat, és a félidő végére is maradt a döntetlen (11-11).

Az öltözői eligazítás kiválóan sikerült, mert remek védekezést követően a visszarendeződések is sikerültek. Hamar meglépett a Kohász ellenfelétől. Ebben Micijevic és Szalai jártak az élen. A szélsők góljait viszont hiányoltuk. Lendületbe jött a Kohász. Hátul Cifra dirigálta a védelmet, elöl pedig a felgyorsult dunaújvárosiak sorra dobták a gólokat. Az okos, koncentrált játék ellen a kecskemétiek 16-nál megfeneklettek, elbizonytalanodtak (16-23). Következett a hajrá, amelyben nem változott a helyzet. Felőrlődött a kecskeméti csapat. A szervezetten kézilabdázó Kohász és a hazai gárda között egyre nagyobb lett a különbség, ez pedig elvette a kedvét a hazai játékosoknak. Az utolsó három percben pedig egyéves kihagyás után ismét a pályára lépett Bulath Anita, aki egy gólpasszal segítette a csapata győzelmét. A Kohász a második félidei játékával jelentős fölénnyel győzte le a Hírös város csapatát (21-32). Több kiváló teljesítményt is elkönyveltünk. Szalai, Micijevic, Oguntoye, Cifra, Monori is remekelt, de örültünk a fiatal Molnár három góljának is.

György László: – A tanulság az, hogy harminc percet egyetlen ellenfélnek sem adhatunk.

Szalai Babettről könnyű képet találni, mert meccsről meccsre nagyszerűen játszik
Fotós: Ady Géza

A forduló további eredményei: Alba Fehérvár – Győri Audi ETO 18-38, Kisvárda – Ferencváros 18-34, Békéscsaba – MTK 29-26, Vác – Érd 27-24, DVSC – Vasas 32-23.

A Dunaújvárosi Kohász január 20-án (17 óra) Magyar Kupa-mérkőzést játszik Békéscsabán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában