Foci

2018.01.17. 17:50

A Ferencváros ellen játszani a Dunaföldvár FC számára gálamérkőzés volt

A labdarúgó NB I jelenlegi első helyezettje, a téli felkészülési sorozatát hagyományosan egy-egy alacsonyabb osztályú csapatot választva kezdi meg.

Balogh Tamás

A meccs után talán csak az elmaradt becsületgólt hiányolhatták a kék mezes vendégek nagy nevű riválisukkal szemben

Fotó: Balogh Tamás

A legutóbbit télies körülmények között, műfüves pályán játszották le a Népligetben a Dunaföldvár FC megyei első osztályú együttese ellen.

Igazi téli focira gyülekeztek a szép számban érkező Ferencváros-szurkolók a klub népligeti sportcentrumába kedden este. Kedvenceik utolsó hazai bajnoki fordulója óta számukra már hosszú idő telt el, ezért örömmel vették, hogy újra pattog a labda. Az egész létesítményben példás módon takarították el a frissen esett havat, így megfelelő körülmények várták a pályára lépőket.

Három osztálynyi volt a különbség

A Dunaföldvár játékosai a Tolna megyei I. osztályban játszanak, nagy múltú ellenfeleik pedig az NB I első helyét őrizték a téli szünetben. A vendégek célja a tisztes bemutatkozás, a hazaiaké pedig egyebek között a próbajátékra érkezettek tesztelése volt. Mindkét csapat az idei első mérkőzésére készülődött.

A vendégek a Tóth Dávid – Varga G., Kőkuti, Hajdók, Horváth A. – Benke, Fröhlich Rajmund, Farsang P. – Markovics V., Fehér M., Kiss P. kezdőcsapattal futottak ki a pályára, csereként Ürmös, Dienes G., Fröhlich Alex, Cislo, Balonyi és Tóth Dániel kapott szerepet.

Nagy lendülettel, jókedvűen és szép játékkal kezdtek a hazaiak, erősen beszorították a Földvár csapatát. A nagy izgalomban védekezők Bödét buktatták a tizenhatoson belül, az érte járó tizenegyest Hajnal értékesítette: 1-0.

A Fradi fokozta a nyomást és Lovrencsics remek ritmusú átadása után Böde lőtte a következőt: 2-0. A lelkesen védekező földváriak felszabadítása nyomán a szögletet Hajnal ívelte be, de a komolyan őrzött Böde ezúttal mellé fejelt. Csonka is a kapura tört, de a lövése fölé szállt. Közben a vendégcsapat is bemutatta a kapura törő játékát. Hosszú előreíveléseit és támadásait azonban semlegesíteni tudták a Fradi játékosai. A következő meleg helyzetet Lovrencsics okozta, beadásával Bödét kereste, akinek ez a lövése fölé szállt. A nagy kedvvel játszó Hajnal is gólra törően játszott, az övé volt a következő találat: 3-0. A zöld-fehérek hihetetlen nyomás alá helyezték a vendégeket, pergőtűzszerűen érkező hazai lövések és támadások során a földváriak lelkesen és magabiztosan tették a dolgukat, és ahogy a mérkőzés során végig, kapusbravúrokat láthattunk tőlük.

Sokan voltak kíváncsiak az ez alaklommal bemutatkozó lett Ikaunieks játékára, parádés megoldással a felső kapufát bombázta meg. A labdára Böde csapott le, aki újabb gólt vágott: 4-0. Csonkát is figyelő szemek kísérték, akinek a beadását Hajnal lőtte távolról, nem sokkal mellé. Ezután szólóban is próbát tett, amiből már gól is született: 5-0 a 25. percben. Ekkor jelent meg a Fradi „második” sora, egyenlőre még csak szurkolókként, ami nem sok jót ígért a rövidebb kispaddal bíró vendégeknek.

Sokak örömére ezen az estén a zord körülményekkel dacolva Böde igazi örömjátékot mutatott be, nem ismert elveszett labdát, így újabb gólt írtunk a nevéhez: 6-0.

A remek szélső játékok sorában Sternberg is megmutatta a tudományát, majd Ikaunieks villant, és most a hálóba lőtt: 7-0. A lett játékos magára és a társakra találva, parádés kedvében meglőtte az újabb góljait is: 8-0 a 42., 9-0 a 44. percben.

A második félidő

A szünet után Thomas Doll alaposan átrendezte a csapatát. A tempó nem csökkent, de a földváriak sikeresebben oldották meg a védekezésüket. A gólgyártást Priskin folytatta: 10-0, majd egy kipattanót sodort a kapuba: 11-0 az 53. percben.

A földvári csapat a hazaiak kapuja elé verekedte magát, a kitörő játékosukat csak szabálytalanul tudták megállítani. A szabadrúgást Varga Ádám védte!

Ez az akció még lendületesebb játékra ösztönözte a Ferencvárost. Pedroso beadását Lovrencsics Balázs érte el és lőtte be az újabb gólt: 12-0.

Ezt követően Pedroso előtt is remek lehetőség nyílott, de Priskin átadása nyomán eleresztett lövését a földvári kapus bravúrosan, lábbal hárította. Hasonlóan kedvét szegte Blazicnak is az ő próbálkozásánál.

Az FTC második félidei csapatából is mindenki szerette volna igazolni a jó hírét, így Rui Pedro is, akinek a távoli bombája a felső lécet érintve hagyta el a játékteret a 64. percben. Gorriaran is szívesen átlőtte volna a már eredményesen betömörülő vendégvédelmet, ezért ő is távolról próbálkozott, de a bombája mellé szállt a 70. percben. Ebbe a sorba iratkozott be Koch is, az ő labdája fölé ment. Az időleges gólcsendet Priskin szakította meg: 13-0 a 78. percben. Őt újból Lovrencsics követte, aki Varga beadását értékesítette: 14-0.

A finálé egyik akciója Batik nevéhez fűződik. Indítása után Lovrencsics ívelt középre, amit Rui Pedro helyezett a hálóba: 15-0 a 88. percben. A havas fiesztát Gorriaran zárta le: 16-0 a 90. percben!

Az eredményen és a játék képén is érthetően látszott a két csapat közti több osztálynyi különbség. Ezzel együtt egy jó felkészülési mérkőzést láthattunk. A vendéglátók megtisztelték az ellenfelüket, és komolyan véve a mérkőzést, komoly feladat elé állították a vendég Dunaföldvár csapatát, akik sportszerű, kulturált játékkal igazolták a jó hírüket.

A meccs után talán csak az elmaradt becsületgólt hiányolhatták a kék mezes vendégek nagy nevű riválisukkal szemben
Fotós: Balogh Tamás

Kóstoló az NB I-ből

- Olyan ritmusban futballozott a Ferencváros, amire nem lehetett felkészülni, de nem is készültünk rá. Igazából számunkra egy gálameccs volt ez az alkalom, a játékosaim egy kicsit belekóstolhattak, hogy milyen az élvonal első helyezettje ellen játszani – mondta Barics Péter, a DFC játékosedzője, aki beöltözött ugyan, de nem lépett pályára.

A zöld-fehérek edzője, Thomas Doll szerint fontos volt csapatunk számára, hogy mérkőzést játsszon: – Az elmúlt napokban keményen edzettünk, így jólesett a srácoknak, hogy most mérkőzést játszhattak. A felkészülési meccsnek más a hangulata, mint egy edzésnek, a fiúk pedig mozogtak egy jót, és rúgtak néhány szép gólt.

Jót játszani

A találatok közül hármat Lovrencsics Balázs vállalt, aki a második félidőben lépett pályára.

- Jó volt végre játszani, kellett, hogy megtörjük a felkészülés korai szakaszát. Ezek a mérkőzések azért vannak, hogy formába lendüljünk, de emellett persze nem becsülhetjük le az ellenfelünket. Az volt a fontos, hogy egy jó mérkőzést játszunk, minél több gólt szerezzünk, és ugyanolyan magabiztosak legyünk, mint eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában