Viharsarki kiruccanás Csabára

2018.01.18. 20:17

A bajnokságban utolsó helyezett csapat várja kupamérkőzésen a Kohászt

Szombaton Békéscsabán 17 órakor játszik a Magyar Kupában mérkőzést a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata. Mint ismeretes, a dunaújvárosi együttes nemrég a fővárosban a Szt. István gárdája ellen győzött 36-28-ra.

Jankó Árpád

aMonori Orsolya remek formában készül a mérkőzésre Fotó: AG

A riválisok között szintén nyert Kisvárdán a Vác (31-28) és Fehérváron a Siófok csapata (30-23). Vissza van az Érd-DVSC találkozó is.

György László, a Dunaújvárosi Kohász vezetőedzője a csabai találkozó előtti nyilatkozatát azzal kezdte, hogy csapata számára minden mérkőzés nagyon fontos. A kupában pedig természetesen tovább szeretnének jutni lépésről lépésre haladva. Cél, hogy sikeresek legyenek szombaton. A kupában el kell érni a négyes döntőt: – Tudjuk jól, hogy a békéscsabai gárdának nincs vesztenivalója, tehát úgy készülnek ellenünk, hogy bátran és agresszívan fognak kézilabdázni. Különben is egyetlen céljuk, és mindent el is követnek majd annak érdekében, hogy bent maradjanak az első osztályban. Erre készíti fel Horváth Roland edző őket. Legutóbb otthon a győri gárdától 35-26-ra kaptak ki.

aMonori Orsolya remek formában készül a mérkőzésre
Fotó: AG

György László röviden visszatekintett a legutóbbi, kecskeméti találkozóra is.

- A kecskeméti csapat is győzni szeretett volna ellenünk. Ezért mindent meg is tett. Ám sikerült megtörni az ellenfelet, és a második félidőben fokozatosan vesztette el a hazai csapat a reményt, ráadásul a mi eredményes védekezésünket össze tudtuk kapcsolni gyors lerohanásokkal, amelyeket gólokkal fejeztünk be. Békéscsabán is erre kell törekednünk. Taktikai fegyelem, lendület, hatvan percig tartó koncentrálás és küzdelem szükséges a győzelmünkhöz. Az nem téveszt meg bennünket, hogy a Békéscsaba jelenleg az utolsó a tabellán. A csapatom rendben van. Egyetlen gond, hogy Klujber Katrin most még betegségből lábadozik – nyilatkozta György László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában