játék a hazaérkezés után

2018.01.10. 20:07

A kupa pótolja a bajnokságot

Vasárnap megrendezték az év első kézilabdatornáját a Dunaújváros Sportcsarnokban. Később is lesz hasonló rendezvény az utánpótláscsapatok között, mert hosszabb ideig nem rendeznek bajnoki találkozókat, viszont mérkőzésekre szükség van.

Jankó Árpád

Kocsi Diána (középen) harcol a labdáért Fotó: Ady Géza

A Kohász kezdeményezését több egyesület is örömmel vette, mert ők már eddig is partnerei voltak a dunaújvárosi tornáknak, és ezekre szívesen jönnek Újvárosba ezután is. Több korcsoportban zajlottak az események. Az U14-ben négy csapat, az Érd, a Dabas, a DKKA U14-es és a DKKA U13-as gárda indult. A párosítás a következő volt: Érd – DKKA U14, Dabas – DKKA U13.

A hazaiaknál azok a lányok kaptak több játéklehetőséget, akik a presovi nemzetközi tornán keveset játszottak. Természetesen azért teljesen érthető volt, hogy a négynapos külföldi túra fáradtabbá tette a lányokat, de azért itthon is volt akarat és küzdeni tudás a DKKA játékosaiban. Az U13-asoknál látszott a fáradtság, azonban a második mérkőzésen már sokkal energikusabban kézilabdáztak a fiatalabbak. Valamennyi szakember, résztvevő nyilatkozta, hogy ezek a dunaújvárosi mérkőzések szakmailag nagyon hasznosak voltak.

U14: DKKA U14 – Érd 26-16 (12-6), DKKA U13 – Dabas 10-11 (8-6).

Kocsi Diána (középen) harcol a labdáért
Fotó: Ady Géza

A harmadik helyért: DKKA U13 – Érd 23-13 (14-6). Döntő: DKKA U14 – Dabas 20-14 (8-6).

A végeredmény: 1. DKKA U14, 2. Dabas, 3. DKKA U13. A gólkirálynő Váradi Hanna (DKKA U13) lett. A legjobb jobb kapus címet Hódosi Kamilla (DKKA U13), a legjobb játékos kitüntető elismerést Gál Barbara (DKKA U14) kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában