DAB

2017.12.21. 19:51

Jó érzéssel menni a karácsonyi szünetre

Lapzártánk után fejeződött be szerdán a jégkorong Erste Liga rangadója. A tizenegy mérkőzés óta veretlen DAB 4-2-re kikapott a listavezető DVTK otthonában. Az Acélbikák pénteken 18 órakor a Fehérvári Titánokat fogadják a ligában.

AGÁRDY CSABA

A DAB cseh légiósa, Jakub Izacky két gólt lőtt a Miskolci Jegesmedvéknek Fotó: Ady Géza

Néhány mondat a szerdai meccsről. A DAB kétszer is vezetett 1-0-ra és 2-1-re, de végül a miskolciak, ha nehezen is, de megfordították a találkozót (4-2). Kemény, hajtós nyíltsisakos, több verekedéssel fűszerezett találkozót vívott a két csapat. És, hogy nem a biztonságos védekezésre építették a játékukat, azt bizonyítja, hogy a Jegesmedvék ötvenötször, míg a dunaújvárosiak negyvenkétszer lőttek kapura.

Egy érdekes adalék: a 2013/14-es szezonban a svéd edző, Stephan Lundh vezetésével tizenhárom meccses veretlenségi sorozatot produkáltak az Acélbikák, és akkor is Miskolcon ért véget a széria.

Ma újra pályára lép a DAB, 18 órai kezdettel a Fehérvári Titánokat fogadja. A két csapat eddig kétszer találkozott egymással. Idegenben 2-0-ra, míg hazai pályán

5-3-ra nyert a DAB.

A DAB cseh légiósa, Jakub Izacky két gólt lőtt a Miskolci Jegesmedvéknek Fotó: Ady Géza

Jason Morgan, a dunaújvárosiak edzője így várja a mérkőzést: – Nagyon érzelemdús találkozón vagyunk túl a DVTK Jegesmedvék ellen. Mindig nehéz elveszíteni egy szoros meccset – főleg, ha a címvédőt tudtuk megszorongatni. A karácsonyi szünetre mindenképpen úgy akarunk elmenni, hogy jól érezzük magunkat, és elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel. Ehhez az kell, hogy tanuljunk a szerdai mérkőzésből, de egyben felejtsük is el, ami ott történt, újrafókuszáljunk az előttünk álló kihívásra. Kőkemény meccsre számítok, és arra, hogy a srácok a szívüket-lelküket a jégre viszik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában