gyermek korosztály

2017.11.14. 19:46

Egyre sikeresebb a fiútorna

November 4-5-én rendezték meg a fővárosban a gyermek-kezdő, gyermek-haladó és gyermek-serdülő bajnokság második fordulójáta fiútornászok számára.

Jankó Árpád

f

A kezdők csoportjában két gyermeket egyéniben küldött a Dunaferr SE. Fehérvári Gergő és Csermák Attila szerepelt száznegyvenhat induló között. Mindketten szép gyakorlatokat mutattak be. Csermák hatvanharmadik, fehérvári nyolcvanegyedik lett a nagy tömegben. Jövőre már a haladók csoportjában tornáznak. A versenyt négy számban, talajon, ugrásban, gyűrűn és gimnasztikában rendezték. Különösen gimnasztikában kaptak jó pontszámokat. Vasárnap a gyermek-haladó versenyzők léptek a színre. Egy csapatot indított a Dunaferr (Kiss Milán, Chlebovits Bence, Gábor Milán, Zolta Benjámin és Pálfi Gábor versenyzett). Egyéniben Kiss Marcell indult. A csapatbajnokság második fordulójában a tavaszi és őszi összesítés történt meg most országos szinten. A csapatversenyben hetedik lett a Dunaferr csapata. Tizennyolc csapat szerepelt összesen, tehát a résztvevők első felében végeztek a dunaújvárosiak. Előttük a többi között a Fradi, a KSI, a TFSE szerepelt.

Chlebovits Bence szép tartása a korláton Fotók: Dunaferr SE

A Dunaferr csapata minden vidéki csapatot megelőzött. Ebben a korosztályban már hat szeren versenyeztek: talaj, lólengés, gyűrű, ugrás, párhuzamos korlát és nyújtó. A dunaújvárosi csapat hat pontot javított a tavaszi eredményhez képest (tavasz 217,8, ősz 223,25). Nagyon összeszedetten, koncentráltan versenyeztek a fiúk, igazi csapatként viselkedtek, buzdították, vigasztalták egymást. A rengeteg munka tehát meghozta a sikert. Egyéniben Kiss Marcell pontos, jó versenyzéssel túlszárnyalta eddigi teljesítményét, harminchetedik lett nyolcvanhét induló között. A további sorrend: Pálfi Gábor 10., Gábor Milán 18., Chlebovits Bence 22., Zolta Benjámin 29., Kiss Milán 31. A mezőny kétharmadát maguk mögé szorították a dunaújvárosi legények.

Pálfi Gábor tornászik a gyűrűn. A háttérben Nyíri Patrik edző

A serdülő egyéniben Hoffmann Vajk szerepelt egyedül. A Dunaferr Sportegyesület célja az, hogy jövőre ebben a korcsoportban is indítanak majd csapatot. Az eredményekből is látszik: az egyesületben nemcsak a női tornára lehetünk büszkék, hanem a fiútornászok között is egyre szebb eredmények születnek, azaz komoly fejlődés tapasztalható a különböző korcsoportban versenyző fiúknál. Ez az őszi verseny is ezt a fejlődést bizonyította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában