Már készülnek

2017.11.01. 20:00

A DÖSE ökölvívóit nagyon feldobja, hogy Dunaújvárosban léphetnek ringbe

Nagyszabású ökölvívógálát rendeznek pénteken 15 órától a sportcsarnokban, ahol a Dunai Ökölvívó SE öt bokszolója is a szorítóba lép, s az est során a magyar válogatott legjobbjait is élőben lehet majd látni.

Gallai Péter

d

A hazai pálya, legyen szó bármilyen sportágról, mindig nagy pluszt tud adni egy versenyzőnek, persze ilyenkor arra is nagyon kell figyelni, a túlzott lelkesedés ne csapjon át türelmetlenségbe. Előbbit a november 3-i II. Dunai Ökölvívó Kupán induló DÖSE-bunyósok is érzik, azt pedig, hogy taktikusan és türelmesen meccseljenek, az utolsó napokban is az edzői csapat, Sulák András szakmai vezető és segítője, Kocsis Tamás jóvoltából igyekeznek gyakorolni. A pénteki gála előtt az egyik tréningen látogattuk meg a fiúkat, az indulók közül Kovács László hiányzott, aki Galántán, az ottani klubbal készül a decemberi magyar bajnokságra, és ott vannak neki megfelelő partnerei.

Molnár Dorián és Tóth Tamás a klub nagy reménységei, a két ifjú bemutató mérkőzésen lép a kötelek közé

- Nagyon örülök, hogy megmutathatom magamat egy ilyen színvonalas rendezvényen, arról nem is beszélve, hogy dunaújvárosiként a családtagok, ismerősök a helyszínen szorítanak nekem. Inkább emiatt van bennem izgalom, de ez nem teher, hanem inkább plusz erőt ad. Igyekszem megmutatni, hogy mit tudok, azzal nem lesz gond, hogy megfelelően felspannoljam magam, de ésszel szabad csak meccselni, a hév nem viheti el az embert. A nagyszalontai riválisom teljesen ismeretlen, de bízom magamban. Este pedig szurkolunk a felnőttválogatottnak, azoknak, akiknek egyszer a helyébe szeretnénk lépni – mondta Kovács Adrián, aki ifi 64 kg-ban szerepel.

Gálházi Krisztiánt (ifi +91 kg) is további pozitív energiákkal tölti fel az, hogy hazai környezetben bokszolhat, nem is akármilyen körülmények között: – Természetesen feldob a lehetőség, hogy eddigi munkám alapján érdemesnek talált a szakvezetés arra, egy ilyen eseményen kesztyűt húzhassak. Két éve kezdtem el az ökölvívást, s ez a pénteki esemény egy fontos, emlékezetes pontja lesz a karrieremnek. Már csak ezért is arra készülök, hogy még keményebben küzdjek, nagy koncentrációval. A lényeg, aki harcos, az menjen előre és nyerni akarjon.

Az öt DÖSE-indulóból négyen itthon készülnek a pénteki megmérettetésre, balról Horváth Máté, Kovács Adirán, Gálházi Krisztián és Dodó Norbert Fotók: Ady Géza

Dodó Norbert (felnőtt 52 kg) az izgalom mellett inkább már várja, hogy a ringbe léphessen, ráadásul neki nem lesz ismeretlen a közeg, hiszen a tavalyi első kupán már bemutatkozhatott. – Azon kívül, hogy román nemzetiségű lesz a riválisom, semmit nem tudok róla, ennek ellenére úgy megyek ki, hogy csak győzhetek – tette hozzá a két éve bokszoló fiatalember.

Horváth Máté (serdülő 56 kg) nem izgul, ellenben nagyon szeretne nyerni a mérkőzésén:

- Amennyiben valaki rendesen elvégzi a munkát, akkor mindegy, hogy ismeri vagy nem az ellenfelét. Arra figyelnem kell, hogy ne vigyen el a hév, erre is igyekszem felkészíteni magam. Három éve kíváncsiságból kezdtem el a bunyózni, remélem egyszer majd én is a fő fellépők között, azaz a magyar válogatottban lehetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában