Nemzetközi porond

2017.11.28. 19:57

Női vízilabdázóink péntektől hazai pályán játszanak az Euroliga csoportkörében

Nagyon kemény menetelés vár a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdázóira, elsőként péntektől vasárnapig a nemzetközi kupában, az Euroligában kezdi meg szereplését a csapat, ráadásul hazai medencében.

GALLAI PÉTER

Mihók Attila vezetőedző mögött a Vályi testvérek – már csak a nemzetközi kupameccsek járnak az eszükben Fotó: Zsedrovits Enikő

A bajnokságban eddig hat győzelemmel és egy döntetlennel álló dunaújvárosi együttes hét nap alatt elsőként játszik az Euroliga csoportkörében, majd jövő héten szerdán jön az Újpest elleni, itthoni csúcsrangadó, december 9-én és 10-én pedig a Magyar Kupa négyes döntője. A sűrű és kemény program első feladatáról, a nemzetközi kupáról beszélgettünk Mihók Attila vezetőedzővel, aki rögtön azzal kezdte, hogy a csoport első helyének a megszerzése a cél, a francia Lille, illetve a görög Glyfada és Vouliagmeni előtt.

- A legnagyobb ellenfelünk a Vouliagmeni lehet, akik az Olympiakosszal egyeduralkodók a görög bajnokságban. Tavaly 15-7-re verték a BVSC-t, tehát nagyon kvalifikált csapatról van szó. Ennek ellenére hazai pályán a csoportgyőzelemben bízunk, de ha a Sabadell, vagy éppen a Kirisi lenne az ellenfél, akkor is. Az más kérdés, hogy ez jelenleg mennyire lenne realitás, nyilván ez a torna után derül ki. A felkészülésünk szeptember óta úgy épült fel, hogy tudtuk, december elején lesznek a csúcsmérkőzéseink. Hétfőn még egy komolyabb terhelést kaptak a lányok, a hátralévő napokban viszont csak a játékra koncentrálunk, a dinamikára, a technikai elemekre, taktikai megoldásokra. Ez azért érdekes, mert eddig meccsektől függetlenül végeztük a fizikális programjainkat. Most az Euroliga, az UVSE és a Magyar Kupa miatt ez már nem indokolt, ezért speciális felkészülésbe kezdünk, aminek csúcspontjai ezek a találkozók lesznek. Az, hogy ez ennyire jön be, meglátjuk, remélem, ettől tudunk gyorsulni és kevésbé lépnek fel oxigénhiányos állapotok a mérkőzések második felére. Amennyiben így lesz, akkor ettől azt várom, hogy pontosabban fejezzük be a lehetőségeinket, többször tudjunk rendezetlen védelem ellen támadni. Az elképzelésem az, hogy ettől javul majd a védekezés precizitása, pontossága, valamint az eredményesség is. Azonban, hogy ez valóban így is fog történni, utána tudjuk megbeszélni.

Mihók Attila vezetőedző mögött a Vályi testvérek – már csak a nemzetközi kupameccsek járnak az eszükben
Fotó: Zsedrovits Enikő

A Vouliagmeni mellett a másik két rivális akkor a verhető kategóriába tartozik?

- A Lille és a Glyfada nem a top kategóriába tartozik, ilyent nem szoktam mondani, de jelenleg ez a papírforma. Kellemetlen csalódás lenne, ha nem sikerülne ellenük győzi. Persze minden benne lehet a pakliban, ám ha nem bakizunk nagyokat, akkor le tudjuk győzni, leginkább a másik görög együttesre kell koncentrálni.

Nemrégiben Görögországban, az Olympiakosszal edzőtáboroztak, ahol le is győzték Európa egyik élcsapatát, erre lehet alapozni?

- Nem igazán. Játszottunk velük több találkozót, ebből egy volt hivatalos, akkor nyertünk. Azért jellemzően a görögök fölénk kerekedtek, az, hogy ez a találkozónk nagyon jól sikerült, nem mondható tendenciának. Nyilván örültünk ennek a sikernek, de mindenki el tudta magát helyezni a valóságban, amiben a Vouliagmeni is fej fej mellett halad a top klubokkal. Nem nagyon hangoztatjuk ezt a sikert, nyilván, ha vasárnap is nyerünk 13-6-ra, akkor más lesz a jelentősége. Addig semmit nem tulajdonítok neki, főleg azért, mert valószínű, hogy az Olympiakosz ellenfelünknek odaadta a rólunk készült felvételeket. Tehát ők sokkal jobban felkészülhettek belőlünk, mint mi.

Azon túl, hogy ismét sportdiplomáciai sikert arattak, nagyon fontos, ismét hazai közönség előtt szerepelhetnek. Főleg, ha ismét első helyen jutnak tovább, mint tavaly.

- Azért pályáztuk meg rögtön az első kör rendezését, hogy biztosan játszhassunk a dunaújvárosi közönség előtt, akikkel szeretnénk együtt örülni a sikernek. Nem beszélve az utánpótlás-játékosokról, akik a példaképeiket testközelből láthatják a nemzetközi porondon is. Tavaly egyfajta vízilabdaünnepet sikerült tartanunk, most sem lehet más a célunk, mint ez, erre törekszik az egész együttes és a szakmai stáb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában