Négy bajnoki aranyérem

2017.11.09. 20:23

15 versenyző indult a rangos eseményen

November 4-én Salgótarjánban rendezték meg az Ippon Shobu karate magyar bajnokságot, amelyre 43 egyesület 235 versenyzője, 381 nevezéssel képviseltette magát, hogy eldöntse a különböző korosztályokban az ez évi bajnoki címek sorsát.

DH

A dunaújvárosi küldöttség eredményes versenyt zárt Fotó: Hikari

Négy küzdőtérrel várta a rendezőség a versenyzőket és szülőket, nézőket, hozzátartozókat. A dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo versenyzői létszáma sajnos kissé megfogyatkozott a verseny napjára, így csak 15 versenyzőt tudott az egyesület benevezni a rangos eseményre.

A dunaújvárosi küldöttség eredményes versenyt zárt Fotó: Hikari

- Az egyes korosztályokban és számokban hol sűrűbb, hol kissé csekélyebb volt a mezőny. A hikaris indulók felkészülése nem sikerült optimálisan, kisebb, előre nem várt zökkenők adódtak az utolsó két hétben, de kifogást nem illik keresni egy ilyen eseményen. A kata és kumite számokban kiegyenlítetten születtek eredmények, ami kedvező, de azt is látni kell, hol van szükség alaposabb felkészülésre. A kisebbeknél a jövőben még stabilizálni kell a versenyeken az elvárható maximális teljesítményt. Összességében az elért eredmények, teljesítmények és a négy bajnoki elsőség, a delegált létszám tekintetében, megfelelnek a várakozásnak. A kadet fiúk és az immáron felnőtt Kovács Bence jól pörögtek egész héten az edzéseken, és hozták jó formájukat a versenyen is. Sokat jelentett, hogy hosszú idő után Schneider Gergely személyében ismét volt tapasztalt szakmai segítő versenyzőink mögött. Ez főleg a kumite számoknál volt érezhető. Németh Kitti és jómagam bíróként vettem részt a bajnokságon. Ezzel a versennyel véget ért a hazai szezonunk, de Kovács Bence, Kovács Máté és Szlávik Bence részére még hátra van a november végi, portugáliai ESKA karate Eb, ahol a magyar válogatott tagjaként vesznek részt.A Makita-Hikari Dojo eredményei.I. korcsoport fiú kata: 2. Kállai Péter. Kihon ippon kumite: 2. Kállai Péter.II. korcsoport lány kata: 1. Takács Nikolett, 3. Takács Viktória. II. korcsoport lány kihon ippon kumite: 1. Takács Nikolett, 2. Takács Viktória. IV. korcsoport lány kata: 4. Fatalin Enikő. Ippon shobu kumite: 2. Fatalin Enikő. VI. korcsoport lány kata: 2. Szilaski Szonja. Ippon shobu kumite: 3. Szilaski Szonja.VII. korcsoport lány kata: 2. Szatmári Eszter. Ippon shobu kumite: 3. Szatmári Eszter. VIII. korcsoport lány kata: 4. Kovács Antónia. Kadet fiú kata: 1. Szlávik Bence, 4. Kovács Máté. Ippon shobu kumite: 1. Kovács Máté, 3. Szlávik Bence. Felnőtt férfi ippon shobu kumite: 3. Kovács Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában