kajak-kenu

2017.11.13. 20:00

Slihoczki Ádám az év ifi kenusa

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség péntek este Egerben tartotta évzáró gálavacsoráját, amelyen kiosztották az év legjobbjainak járó díjakat. Utánpótlás kategóriában a Dunaferr SE kenusa, Slihoczki Ádám és Szőke Attila is nyert.

Gallai Péter

Slihoczki Ádám (b) és Szőke Attila a díjátadón Fotó: MKKSZ

Ismét ünnepelt a magyar kajak-kenu, s ahogyan az elmúlt évtizedekben is tette, ezúttal is tucat számra tehetett érmeket a kirakatba a sportág. Mind a gyorsasági, mind a maratoni szakágban a világ legjobbjai között voltak versenyzőink, előbbiben a plovdivi Európa-bajnokságon az éremtáblázat élén zártak versenyzőink, akik 10 aranyérmet nyertek, a racicei vb-ről pedig elhozták a legjobb nemzetnek járó elismerést a mieink. S az utánpótlás versenyzők is megmutatták a magyar kajak-kenu sport erejét az idei világversenyeken.

Slihoczki Ádám (b) és Szőke Attila a díjátadón Fotó: MKKSZ

Fantasztikusan szerepelt a Dunaferr SE ifi kenusa, Slihoczki Ádám párjával, a lágymányosi Szőke Attilával, hiszen idén két Európa-bajnoki (C-2 500, C-2 1000) és egy világbajnoki címet (C-2 1000) is nyertek az ifik között. A tizennyolc esztendős Ádám idén tényleg mindent vitt, hiszen a vb-n a négyessel még egy ezüstérmet is szerzett. Ezen felül a felnőtt (!) országos bajnokságon klubtársával, Kiss Balázzsal első helyen végeztek C-2 500 méteren, C-2 200 méteren pedig Hajdu Jonatánnal. A páros kapta idén a Kolonics-díjat is, most pedig az év ifi kenusai elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában