A bajnoki zárás után Magyar Kupa-forduló

2017.11.27. 19:22

A legjobb harminckettő közé kerülésért játsszanak

A bravúros bajnoki szereplést követően szerdán 16 órakor a 2017/2018. évi Magyar Kupa nyolcadik fordulójában lép pályára a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. Az újvárosiak ellenfele hazai környezetben az első osztályban szereplő Balmazújváros együttese lesz.

GRÓF ANDRÁS

Vaszócsik Viktor, Jávorka András, Sándor Tamás a hétfői sajtótájékoztatón Fotó: Ady Géza

A hétfői sajtótájékoztatón először Jávorka András pályaedző értékelte a Hódmezővásárhely elleni győzelmet, illetve beszélt a kupamérkőzés esélyeiről.

- Vasárnap rossz körülmények között, meggyőző, profi játékkal nyertünk. Annak ellenére, hogy a hazaiak a második félidő elején mindent megtettek a szépítésért, egyetlen percig sem forgott veszélyben a győzelmünk. A helyzetek alapján nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Örömteli, hogy zsinórban a negyedik meccset hoztuk le kapott gól nélkül. A Vasas elleni kupasiker óta felszabadultan játszik a társaság, ami az eredményeken is meglátszik. Sokat dolgozunk, folyamatosan fejlődik a csapat, és ami a legfontosabb, elhiszik, hogy meg tudják csinálni az edzéseken gyakorlottakat. Már nagyon várjuk a szerdát. Tudjuk, hogy a papírforma alapján nem mi vagyunk az esélyesek, de bízunk a csapatban, és nyugodtan várjuk a meccset.

A nyáron érkezett Sándor Tamásra az utóbbi mérkőzéseken jobb oldali védőkét számított a szakvezetés.

- A vasárnapi bajnokin egy helyzete volt az ellenfélnek, az is egy tócsában leragadó labda miatt alakult ki. Egy ilyen sikeres szezon után úgy érzem, felszabadultan léphetünk pályára szerdán, hiszen nem rajtunk lesz a nyomás.

Az újvárosiak rutinos hálóőre, Vaszócsik Viktor bizakodva várja a kupamérkőzést.

- Azért értékes a Hódmezővásárhelyen szerzett három pont, mert így három hónapig biztosan az élen leszünk. Ebben az osztályban minden találkozón szerzünk gólt, és ha továbbra is ilyen jól működik a védekezésünk, akkor nem lehet gond. Figyelnünk kell, hogy mentálisan kezelni tudjuk ezt a helyzetet. Szerdán nem tisztes helytállás reményében lépünk pályára, hanem győzni akarunk. Nagyon fontos, hogy az első negyedórában ne kapjunk gólt.

Vaszócsik Viktor, Jávorka András, Sándor Tamás a hétfői sajtótájékoztatón Fotó: Ady Géza

A forduló további párosítása: Kisvárda – Puskás Akadémia FC, Soroksár – Diósgyőri VTK, Gyöngyösi AK – Budapest Honvéd, Budafoki MTE – Debreceni VSC, Vecsési FC – Újpest FC, Vác FC – Videoton FC, UFC Nagykanizsa – Érdi VSE, Nagyecsed RSE – BFC Siófok, Sényő – Rákosmente KSE, Termálfürdő Tiszaújváros – Békéscsaba, Szarvasi FC – Zalaegerszegi TE, Cigánd SE – Dorog, Aqvital FC Csákvár – Paksi, ETO FC Győr – Nyíregyháza FC, MTK – Gyirmót FC Győr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában