Szombat estére begyújtják a poklot

2017.11.12. 19:23

„Próbatüzet” jelent szerdán a Debrecen elleni hazai meccs

KOPPENHÁGA Megfontolt, nyugodt hangvételű nyilatkozatot hallottunk a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezető igazgatójától az EHF Kupa harmadik fordulójának első, dániai mérkőzése előtt.

Jankó Árpád

Szemenyei István ecsetelte a dán kézilabda erejét, a bajnokságot most éppen vezető Köbenhavn Handbold csapatának erényeit. De mondandójának a lényege a következő volt: – Nagy várakozás van bennem, és bízom a lányainkban. Úgy gondolom, hogy ki vagyunk éhezve a sikerre. Nincs elvárás, nyújtsák a maximumot játékosaink, és meglátjuk majd, hogy mire lesz az elég. Bármi lesz az eredmény – remélem számunkra hízelgő – az ilyen találkozók jelentik nekünk a mércét – mondta a mérkőzés előtt.

Nos, a dunaújvárosi csapat nagyon összeszedte magát, a szombati mérkőzés nagy részében a Kohász vezetett. Kár, hogy általában egyenlített is azonnal a Koppenhága, az is kár, hogy az utolsó másfél percben kimaradtak a Kohász ziccerei. A dánok pedig az utolsó pillanatban megszerezték a győztes gólt. Így született meg a 22-21-es hazai győzelem. Az első félidő után 12-11-re a Kohász vezetett. Nagyszerűen védekezett a csapat, és kevesebb volt a hiba a három holland, a két svéd és több dán válogatottal felálló hazaiak ellen. A második félidőben 14-11-re is vezetett a dunaújvárosi együttes. A hajrában még volt 18-19, 18-20, valamint 20-20 is. De nem sikerült az előnyt a végéig megtartani.

Ám ne legyünk telhetetlenek. Indulás előtt talán kiegyeztünk volna ezzel az egygólos vereséggel is.

Az utolsó beharangozó végén azt bátorkodtam leírni, hogy ha behozható hátrányt szenvedünk el a visszavágó előtt, akkor november 18-án a Dunaújvárosi Sportcsarnok pokollá változik majd a Koppenhága számára.

A szerdai, Debrecen elleni hazai bajnoki mérkőzés pedig lehet egy kemény rávezető játék a szombati visszavágó nemzetközi kupameccsre. Ne feledjük: egy góllal a dánok vezetnek, és a visszavágón meg kell őket lepni egy nagyszerű küzdőszellemmel és taktikával. A továbbjutás ne jusson a dán lányok eszébe az első negyedórát követően!

Szemenyei István a mérkőzés után:

- Nagyon elégedett és boldog vagyok. Igazi kupameccs volt. Egy remek és szimpatikus ellenféllel játszottunk. Koncentráltan, nagyot küzdött a csapatunk. Kiváló teljesítményt nyújtott Tomasevics Katarina, aki közel ötvenszázalékos teljesítményt nyújtott a kapuban, De nagyszerű volt Kovács Anna gólerőssége és Bouti Fruzsina játéka az irányító poszton. És mindenki tudott hozzátenni valamit a csapat játékához. György László, csapatunk szakvezetője jól mondta: most kezdődik majd az igazi párharc. A dánok még jobban felkészülnek majd belőlünk, és a visszavágón az utolsó pillanatig fognak küzdeni. Figyelem, egyelőre ha csak egy góllal is, ők vezetnek! A hátrányunk minimális, és a helyzetünket ki kell használni. Ám ne feledjük: szerdán a Debrecen ellen is helyt kell állnunk, ezért kérem a szurkolóinkat, hogy a héten álljanak a csapat mellé. Megérdemlik a lányok – üzent nyilatkozata végén a Kohász barátainak az ügyvezető igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában