Kohász kézi

2017.10.27. 20:44

Nem sikerült megszorítani a házigazda győrieket

A papírformának megfelelően magabiztosan tartotta otthon a bajnoki pontot a kontinens egyik élcsapata, a Győri ETO a Dunaújvárosi Kohász ellenében.

Szabó Szabolcs

DKKA-Gyõr Fotó: Zsedrovits Enikõ

Győri Audi ETO KC – DKKA 29-17 (13-6)

DKKA: Oguntoye – Klujber 2, Kovács 4, Szalai 1, Dombi 1, Micijevic 2, Molnár. Csere: Tomasevics (kapus), Cifra, Bouti, Monori 2, Braun, Nick, Takács D. 2, Szekerczés 3. Vezetőedző: György László.

Pénteken este a világ egyik legjobb csapatával meccselt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, amely közvetlenül a kezdés után Micijevic szép átlövés gólja után vezetett ugyan, ám e találatra a házigazdák perceken belül gólokkal válaszoltak, így a Győr gyakorlatilag végig magabiztosan kézben tartotta a mérkőzést. A Kohász részéről leginkább a védekezést lehet dicsérni, hiszen sikerült harminc gól alatt tartani a kisalföldiek meglehetősen termékeny góllövőit. A mérkőzés egészére igaz volt, hogy György László csapata számára a leginkább a támadásvezetés és a gólszerzés jelentett gyakran megoldhatatlan feladatot. Az első játékrészben 9-5-ös állásnál sikerült közelebb kerülni a Győrhöz, ám a folytatásban számos ziccert pazaroltak el lányaink, így 13-6-os állásnál fordulhattak a felek.

Cifra Anita beállós ezúttal nem talált a győri csapat hálójába Fotó: Zsedrovits Enikő

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe. A Kohász megpróbált ugyan közelebb kapaszkodni a világklasszisok sorát felvonultató ETO-hoz, ám mindez csak apró szépségtapaszokra, felvillanásokra volt elég. György László több időkéréssel is próbált új lendületet adni csapatának, ám a házigazdák végül megnyugtató előnnyel gyűjtötték be a számukra kötelezőnek számító bajnoki pontokat a bajnokság 6. fordulójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában