Sport

2017.09.20. 10:30

Dunaújvárosi Búvársuli Egyesület: Ahol egy hónapja elkezdődött a tanév

DUNAÚJVÁROS A Dunaújvárosi Búvársuli Egyesület „tanulói” tehát már augusztus elején indultak egy tájoló országos versenyen.

Jankó Árpád

Hátul Gurisatti Róbert, ülnek: Aszlajov Attila, Tamás Dávid, Csepecz Zsolt, Rendes Linda, Kövesdi Csenge és Aszlajov Dorottya

Fotó: Búvársuli SE

A tájékozódási országos bajnokságon gyerekek és felnőttek egyaránt szerepelhettek.

Ezen a viadalon a klub felnőtt versenyzője, Gurisatti Róbert két bronzérmet szerzett egyéniben. Szintén egyéniben Gurisatti Róbertné három bronzéremmel lett gazdagabb. Felnőtt kategóriában még szereztek medált a búvársulisok. Felnőttben, csoportos tevékenységben egy ezüstérmet harcolt ki a Gurisatti Róbert, Gurisatti Róbertné, Monos Péter csapat. Ifjúsági korcsoportban pedig egyéniben Rendes Linda szerzett egy harmadik helyet.

Gyerek csoportban a lányoknál első helyen végzett Kövesdi Csenge, második lett Aszlajov Dorottya.

A fiúk között Csepecz Zsolt szerzett egy aranyérmet. Különdíjat kapott Aszlajov Attila, aki kilencévesen még az alsó korosztálynál is fiatalabb volt.

Újabb verseny következett ezután, mégpedig Egerben, ahol megrendezték a víz alatti hoki Európa-bajnokságot. Gurisatti Róbert a senior csapat oszlopos tagja a magyar válogatottal ezüstérmet szerzett. A hokicsapat tizenkét főből állt. Az első helyet Törökország válogatottja nyerte el.

Hátul Gurisatti Róbert, ülnek: Aszlajov Attila, Tamás Dávid, Csepecz Zsolt, Rendes Linda, Kövesdi Csenge és Aszlajov Dorottya
Fotós: Búvársuli SE

Még egy Európa-bajnokságon is érdekeltek voltak a dunaújvárosiak. A tájékozódási versenyt Pozsonyban rendezték meg, ahol női kategóriában a magyar válogatott tagjaként ötödik helyezett lett Gurisatti Róbertné.

A búvársuli őszi kezdeti szakasza tehát meglehetősen zsúfolt volt, de a folytatásban sem fognak unatkozni a búvárúszók. A tervek között szerepel, hogy novemberben a dunaújvárosi uszodában megrendeznek egy nemzetközi senior versenyt. A kidolgozott tervhez már csak a szövetség aláírása szükséges. Az utánpótlás is vízre száll. A cápa (8-9 évesek), s a serdülő, az ifjúsági bajnokságban uszonyos úszásban Kecskeméten lesz a rövidpályás országos bajnokság, de különlegességnek számít majd a 24 órás úszóverseny, amelyen tizenhat főből álló csapatok közül mindig egy tag a vízben úszik. A 24 órás versenyt megszakítani nem lehet. Nyilván éjszaka nem a gyerekek, hanem a felnőttek és szülők fognak úszni. Ez a verseny október 28-án lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában