hagyományteremtés

2018.04.25. 14:00

Előre hozott zenés anyák napját tartott a A Wesley-Da Capo

Anyák napi koncertet tartott hétfőn délután a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola az evangélikus templomban.

Balla Tibor

Kertész Hanna Mozart Menüettjét játszotta a növendékkoncerten Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A koncert jól mutatta, hová lehet eljutni

A zeneművészeti ágazat diákjai közül a legtöbben még tanulmányaik elején járnak, sokan még csak előképzősök, így a koncert jól mutatta a szülőknek és az érdeklődőknek, honnan hová lehet eljutni az iskolával, hiszen a fellépők között volt, aki már a 7. osztályba jár. A bő másfél órába 33 fellépő fért bele, ám akadtak, akik több darabot is előadtak a haladók közül. A koncert előtt Kurina Laura, az iskola igazgatója köszöntötte a képrögzítő eszközökkel alaposan felszerelt közönséget. Indulásként természetesen az előképzősök csoportja állt a pódiumra, a Serkenj fel, kegyes nép című énekkel. Matolcsi Katalin zongoratanár tanítványa, Kertész Hanna Mozart- és Kabalev­szkij-darabokat játszott, Právics Lora Dorka és Ledneczky Zsófia az Orgona ágával készült. Kolisnychenko Inna növendéke, Daru Milán Polkát zongorázott, Beke Beáta gitáros tanítványai, Fazekas Dorina és Werner Balázs egy-egy népdalt játszottak. Matolcsi Katalin tanítványa, Andrádi Kristóf még csak 2 hónapja zongorázik, de már közönség elé állt, hasonlóan Juhász Majához, aki a Csiga-biga… kezdetű dalt játszotta.

Kertész Hanna Mozart Menüettjét játszotta a növendékkoncerten Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ugyancsak népdalt választott Szokolai Márk, a Tavaszi szél-t játszotta gitáron. Rácz Annabella zongorán idézte meg a Csibéket, míg Vasi Lívia, Kiss Melinda magánének-­tanítványa egy népdalfeldolgozást adott elő. Kovács Imre Küffner Andantéját gitározta, Van Den Meerschout Kevin a Cickom után Matolcsi Katalinnal közösen a Három szegény legények-et zongorázta. Sárosi Bálint a Győri kanászt játszotta gitáron. Kovács Dominika két gyermekdalt zongorázott, Balogh Lili Panna és Végh Dóra a Medvetáncoltatót játszotta, Szenczi Miklós két dalt is zongorázott, Sopronyi Tibor egy Anonymus-szerzeményt gitározott, Bognár Lola Tatár dalt billentyűzött, Katona Benedek Carcassi e-moll preludiumát pengette, Gallai Lívia Anna egy ukrán népdalt zongorázott, Mancza Patrícia Roxána két dalt is énekelt.

 

Kocsis Rebeka Carcassi a-moll preludiumára vállalkozott, Kecskés Míra két dalt zongorázott, Eszenyi Milán Carulli Francia pásztordalát gitározta el, Gyalus Gréta egy keringőt, Kobzos Liza Lotti kontratáncot zongorázott. Tóth Edina és Kassai Ádám duója a Részeg tengerészt gitározta, Bella Mihaéla egy francia dalt zongorázott, Szalai Viola Lobos I. prelüdjét gitározta éretten. Baráth Laura Véda egy kétszólamú Bach-darabot zongorázott. A gitárzenekar tuttija után hagyományteremtésként közösen énekelték el a fellépők a Viva la musicát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában