kulturális forgatag

2018.07.23. 08:12

Utolsó hetéhez érkezett a Petőfi Liget – mutatjuk a programot

Három koncert, három különböző stílus, ezt nyújtja a Petőfi Művészeti liget a kikapcsolódni vágyóknak.

duol.hu

Utolsó hetéhez érkezett a Bartók Kamaraszínház saját szervezésű nyári kulturális minifesztiválja, a Petőfi Művészeti Liget. Az intézmény vezetősége azonban az fináléra is számos remek programmal készült.

Veres-Kovács Petra koncertje

Veres-Kovács Petra 1996-ban született Dunaújvárosban. Iskoláit is városunkban végezte, aktívan énekelt a helyi Vegyeskarban, valamint a Bánki Gimnázium kórusában. 2013-ban megnyerte a Fehérvár Hangja című tehetségkutató versenyt, ezután első dala a Guilty 2015-ben a Petőfi Rádió gyakran játszott dalai közé tartozott, majd a Nashville-i International Songwriting Competition legjobb 40 pop dala közé is bejutott. 2016-ban Singing Peace című számmal, A Dal 2016 – Eurovíziós Dalfesztivál versenyében szerepelt. 2017-ben megjelent Horváth Tamással közös daluk, a Suttogj, ami több mint 7 millió megtekintést tudhat maga mögött.

fotó: bartokszinhaz.hu

Helyszín: Zenepavilon

Időpont: július 25. (szerda) 20:00 – 21:00

Bolla Gábor Quartett

Bolla Gábor 1988-ban született Budapesten. 2003-ban kezdett szaxofonozni. Európa egyik legelismertebb fiatal zenésze, számtalan rangos fesztivál és klub fellépője világszerte. Stílusára nagy hatással voltak a be-bop, hard-bop óriásai, játékában ezen elemeket ötvözi a straight-ahed, modern jazz, valamint a klasszikus és magyar cigány zene jegyeivel.

fotó: bartokszinhaz.hu

Orbán Győző – bőgő / Hodek Dávid – dob / Bolla Gábor – Szaxofon / Szakcsi Róbert – zongora

Helyszín: Művészterasz

Időpont: július 27. (péntek) 20:00 – 21:00

Szabó Benedek és a Galaxisok

Az együttest 2013 tavaszán alapította a bajai születésű, akkor huszonhat éves Szabó Benedek. A szerzői kiadásban megjelent Kapuzárási Piknik és A legszebb éveink lemezek egy egész korosztály szorongásait, félelmeit és vágyait leltározza, miközben a zene hol zaklatottan hullámzik, hol finoman csilingel. Szabó Benedek dalai egyszerre lettek koncertkedvencek, illetve házibulik, éjszakai buszozások, részeg hazasétálások és magányos éjszakák elengedhetetlen kellékei.

fotó: bartokszinhaz.hu

Helyszín: Szabadtéri színpad

Időpont: július 29. (vasárnap) 20:00 – 21:00

További információkért a Petőfi Liget műsorával kapcsolatban kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában