Tárlat

2017.11.20. 12:00

Nem én vagyok – ez Kurucz Zsófia dunaújvárosi kiállítása

Nem én vagyok – ezt a címet kapta Kurucz Zsófia immáron harmadik kiállítása a Kontroll csoport jól ismert dalcíme után. A Bartók aulájában megtekinthetők a képek.

DH

A mostani tárlat a harmadik megmutatkozása

Fotó: Ady Géza

Kurucz Zsófiának ez már nem az első tárlata a városban, immáron harmadik alkalommal tekinthetők meg képei a nyilvánosság számára. Először 2016 augusztusában találkozhattak a műkedvelők a munkáival, majd idén tavasszal a Kortárs Művészeti Intézet falai között nyílt meg „Ha ez a szívem, hát röhögnöm kell...” című kiállítása, amely már nagyobb hullámokat keltett. A szakmai zsűri is értékelte sajátos látásmódját, a legtehetségesebb fiatalnak járó díját adták át neki. Akkor figyelt fel rá Rohonczi ROHO István, aki a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aula galériájának szakmai mozgatórugója.

A mostani tárlat a harmadik megmutatkozása
Fotós: Ady Géza

Bár a tárlat a Nem én vagyok címet viseli, nagyon is benne van az alkotó, legalábbis a látásmódja, világlátása mindenképpen. A megnyitón Gombita Klaudia verse adta meg az alaphangulatot, majd egy igencsak deprimált hangulatú, szuicid üzenetű Depeche Mode klipet játszottak le, végül pedig Horváth Viktor, a Széchenyi gimnázium tanára ajánlotta a megjelentek figyelmébe a tárlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában