Kincsestár

2017.12.14. 10:00

Különleges műtárgyvásár nyílt a KMI-ben, akár hagyomány is lehet belőle!

Pénteken nyitott az Újpart Egyesület műtárgyvására. Helyi alkotók kiváló alkotásai közül böngészhetünk. 

Szabó Szabolcs

mûkincsek vására ICA-D Fotó: Zsedrovits Enikp

- Ha a lokálpatrióta érzület és némi, a művészetek iránt tanúsított fogékonyság találkozik, akkor talán sikeres lehet ez a kezdeményezés, amely nem az első a város kulturális életében – fogalmazott lapunknak a múlt héten pénteken, a Kortárs Művészeti Intézetben és az Art Caféban debütáló műtárgyvásár levezetője, Ordas István műgyűjtő, aki mindenkit arra buzdít, a következő napokban tegyen egy próbát, és szemlézze a helyi alkotót által kínált munkákat.

Fehérvári Tamás esztéta és Ordas István műgyűjtő mutatja a karácsonyi börze három darabját Fotó: Zsedrovits Enikő

- Ha pusztán műgyűjtői szemmel nézem, akkor ez egy tuti befektetés, hiszen zömmel feltörekvő tehetségek és már befutott, nemzetközi szinten is elismert képzőművészek alkotásaiból válogathatunk – a tényleges piaci ár töredékéért. Ám itt nem is ez a vonal hangsúlyos, a lényeg, hogy szerencsénkre van egy élő művészeti közösségünk, amely szerves része a város életének. Ez közös értékünk, és jó lenne, ha egyfajta divattá válna, hogy a helyi polgárok helyi alkotók műveivel is csinosítanák otthonaikat – tette hozzá Ordas István, aki elárulta, a nem egyszeri alkalomról van szó. A dunaújvárosi és a városhoz kötődő alkotókat tömörítő Újpart Egyesülettel közösen azt tervezik, hogy negyedévente jelentkezne a városi műtárgyvásár, amelyen valóban kincsekre lehetnek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában