igazi programkavalkád

2018.09.20. 11:30

Ismét lesz Szüreti Fesztivál Dunaföldváron

Rockzene, retró és néptánc a Szüreti Fesztiválon

duol.hu

Elindult a szüret az Egri Borvidéken.

A dunaföldvári Művelődési Ház tájékoztatása szerint az idei program némileg eltér a korábban megszokottaktól. Új szereplője lesz a Szüreti Fesztiválnak: a rockzene. A Dunaföldvári Szüreti Fesztivál (2018. szeptember 21-22.) nem fog szűkölködni programokban: két színpadon zajlanak majd az események, természetesen a szombat esti nagykoncerttel.

A szervezők szerint néhány héttel korábban augusztus 19-én a nótakedvelők hallgathatták kedvenc dalaikat, a Szüreti Fesztiválon a könnyűzene nagyágyúi lépnek fel

Fotó: Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár

Péntek este 19.00-kor kezd a JUNKIE JACK FLASH zenekar. Őket követi a 21:00 órától az egyik legnépszerűbb magyar rockzenekar, az INTIM TORNA ILLEGÁL.

Szombat

Szeptember 22-én délelőtt a bográcsoké, az ízeké és az illatoké lesz a Rákóczi utca. Természetesen bárki jelentkezhet a Szüret Ízei Főzőversenyre. Amelyre olyan ételeket várnak a szervezők, amit a szüretelők a munka után szívesen fogyasztottak egykor vagy napjainkban. Ez lehet sült, vagy főtt étel. Egytálétel vagy egy tartalmas leves. De akár hidegtál vagy sütemény is.

11 órától a kisgyerekes családokat várja Kárász Eszter és az Eszter-Láncmesezenekar. Az interaktív mesekoncert gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek egyaránt vidám perceket ígér.

Az ebéd elfogyasztása és az eredményhirdetés után nem sokkal, a szokott időben, 14 órakor indul a szüreti felvonulás. Az új piac építése miatt az alábbiak szerint változik az útvonal:

Beszédes József híd alatti rész – Sóház utca – Béke tér – Fehérvári utca – Kinizsi utca – Dankó Pista utca – Szent Lőrinc utca – Sárga Gödör

Fotó: Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár

Tervezett útlezárások:

A Kossuth Lajos utca Gábor Pál utca-Béke tér közötti szakasza:

szeptember 20. csütörtök 6 órától – szeptember 24. hétfő 14 óráig

Rác templom melletti parkoló:

szeptember 20. csütörtök 6 órától – szeptember 24. hétfő 14 óráig

Rákóczi utca a Kossuth Lajos utcától a Jókai utcáig:

szeptember 20. csütörtök 6 órától – szeptember 24. hétfő 14 óráig

Ilona utca: szeptember 22. szombat 8-18 óráig

Ezúton kérünk mindenkit, vegyék figyelembe a lezárások időpontjait és gépkocsijaikkal ne akadályozzák a rendezvényt!

További programok:

Akik nem járják végig a várost a szüreti felvonulókkal a fesztiválsátor színpadán hallgathatják a Dunaújvárosi Fúvószenekart és tapsolhatnak a LÖFANmazsorettcsoport táncosainak 15 órától.

17 órakor kezdődik a NÉPTÁNC GÁLA három néptánc együttessel, akik közül az egyik egy frissen alakult dunaföldvári csapat („Kaca” táncegyüttes), a másik a budapesti Bihari János Táncegyüttes. Természetesen a néptánc gála elképzelhetetlen a dunaföldvári Ördögszekér táncegyesület nélkül, és akik mindehhez a zenét szolgáltatják: Pálházi Bence és Bandája.

Amint véget ér a gála már lehet is hangolódni a 20 órakor kezdődő NEOTON koncertre. A zenei készülődésben két jól ismert dunaföldvári diszkós: Fekete Gábor és Miszlai Gábor fog segíteni. A koncert után pedig folytatják a nosztalgiázást remek zenékkel a retró-érzés jegyében. Egészen éjfél után 1 óráig.

A Szüreti Fesztiválnak pár éve meghatározó része a képzőművészek, a vizuális kultúra és a környezetvédelem. Mindezaket kézben tartva az „AZTAKESERVIT” Értékőr Egyesület a rác templomban várja Önöket. Képzőművészeti kiállítás, újrahasznosított szobrok, ÖKO-kvíz, gyerekprogramok, filmvetéstés szerepel a programok között napközben. Este pedig remek muzsikusok várják a közönséget igazi örömzenével.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában