Gyermekdalokat, népdalokat énekeltek

2018.06.22. 08:00

Ezüst minősítéssel tértek haza a Kicsinyek

Ezüst minősítést kapott első minősítő versenyén a dunaföldvári Kicsinyek kórusa, amely a Beszédes József Általános Iskola alsó tagozatosaiból alakult 2017 szeptemberében.

L. Mészáros Irma

A csoportot a Nemzeti Kulturális Alap iskolai kórusokat támogató pályázati programjához kapcsolódva Telekiné Rábai Melinda zenepedagógus, a dunaföldvári alapfokú művészeti iskola tanára alapította. Első, közösség előtti fellépésük decemberben volt, ahol a nyugdíjas pedagógusoknak szervezett karácsonyi műsorban szerepeltek, februárban a magyar kultúra napján léptek fel, áprilisban a zeneiskolai népdaléneklési versenyen. A minősítés előtt közvetlenül pedig a Zsigec musical csoport gálaműsorában énekeltek. Így értek meg az első minősítésre.

A Kicsinyek kórusa az első megmérettetésen Fotó: amatőr

Repertoárjukban ismert gyermekdalok, népdalok, egyszerű kórusművek szerepelnek.

A versenyen zongorán kísért Perémi Erzsébet nyugdíjas zongoratanár, szólót énekelt Klementisz Kitti, Csalai Zsombor, Stadler Hanna és Sűrű János.

A siker az igényes felvételi meghallgatásnak, a lelkesedésnek és a jó pedagógiai munkának köszönhető. Sikerült elérni, hogy az iskolában öröm és kitüntetés énekkarosnak lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában