jubileum

2017.10.17. 20:00

Hajnalig tartó bulival ünnepelt a Delta Rock Band

Ötvenéves jubileumát monstre koncerttel ünnepelte a város legendás zenekara, a Delta Rock Band a hét végén a Béke étteremben.

BALLA TIBOR

A Delta a legendás felállásban is játszott Yardbirds és Jimy Hendrix szerzeményeket Fotó : Ady Géza

Ékes bizonyítéka a zenekar létjogosultságának, hogy aki aznap este váltott jegyet a koncertre, már nagy valószínűséggel nem talált magának ülőhelyet, hacsak nem foglalt előre, olyan nagy érdeklődés mellett zajlott a születésnapi rendezvény.

Mivel a banda tagjai közül többen is már az égi zenekarban muzsikálnak, kezdéskor az Ágyik József (dob), Novák István (ének), Andrádi György (gitár) összeállítású trió az elhunyt zenésztársak emlékére előadta Frank Sinatra My Way című dalát, majd egy requiem zenével emlékeztek.

A Delta a legendás felállásban is játszott Yardbirds és Jimy Hendrix szerzeményeket
Fotó : Ady Géza

A műsor három részre tagozódott, három korszakuk meghatározó gitárosaival. Az első etapban Andrádi György mellett Aszalay Kálmán (dob, harmonika) Ágyik József, Hegyi István (zongora) és Váczi László (basszusgitár) összeállításban játszott és egy kis időre még Horváth Eli is beszállt hathúrosával. A második részben Simon Gábor vette át a gitáros szerepet, és Görbe Bálint dobolt, majd a harmadik etapban Faragó Péter gitározott. Az est folyamán Boda Szandra is mikrofont fogott a kezébe.

Simon Gábor gitáros volt a zenekar zenei agya
Fotó : Ady Géza

Nehéz lenne a koncert hangulatát visszaadni. Ritkán látni hasonlót, amikor az ötven, hatvan, hetven pluszos közönséggel együtt gyermekeik és unokáik szórakoznak felszabadultan. Ezen az estén mindenki kortalanná vált, az életérzés, a muzsika, a tánc összekötötte őket.

Nagy kár lenne, ha itt fejeződne be. Nem volna jó, ha félévnyi gyakorlás után ezzel a koncerttel búcsúzna a zenekar.

A közönségben feltűnt Varga Livius, a Quimby oszlopos tagja is. Ahogy mindenkire, rá is átragadt a remek hangulat
Fotó : Ady Géza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában