Koncert

2017.10.16. 08:00

Balla Bence egy szál gitárral az MMK földszinti színháztermében

DUNAÚJVÁROS Nem a megúszós módszertana a színpadi fellépésnek, ha az ember egymaga áll a várakozó közönség elé. Balla Bence is ezt, tehát a rizikósabb utat választotta. Örömünkre.

Szabó Szabolcs

Bőven telt ház előtt mutatta be számára kedves dalait Balla Bence pénteken este az MMK földszinti színháztermében. A fiatal tehetség az október 2-án elhunyt világhírű dalszerző Tom Petty emlékére is játszott

Fotó: Ady Géza

Egyedül kiállni a színpadra, és ott verselni, énekelni, táncolni, azaz előadni valamit, az bizony mindig rögös út. Egyrészt sok trükközésre, alibizésre, hibakorrigálásra nem sok, sőt még néha annyi esély sem mutatkozik, másrészt egy önálló produkcióval szórakoztatni legalább egy órán át, hát az még nagyon felkészült és rutinos színpadi előadókat is megizzasztja.

Balla Bence a helyi – és remélhetően hamarosan már beszélhetünk arról is, hogy az országos – könnyűzenei élet egyik nagy reménysége bevállalta, hogy kedvenc dalaiból vegyít egy ízléses koktélt, amelyet pénteken este tálalt az MMK földszinti színháztermét bőven megtöltő közönségnek.

Bőven telt ház előtt mutatta be számára kedves dalait Balla Bence pénteken este az MMK földszinti színháztermében.
A fiatal tehetség az október 2-án elhunyt világhírű dalszerző Tom Petty emlékére is játszott
Fotós: Ady Géza

Jóval túl a harmincon az ember már csak nyomokban tudja követni a kortárs popszakma éppen aktuális rezdüléseit. E sorok írója is távoli utánkövetéssel értesül arról, mit is hallgatnak éppen a tizen- és huszonévesek, éppen ezért mindenképpen jár egy plusz piros pont a műsorkollekció kiegyensúlyozott összeállításáért. Balla Bence egy szál gitárral kísért estjén szinte minden generáció találhatott és vélhetően talált is olyan dalt, amely számára meghatározó élményt jelentett és jelent ma is. Átgondolt, jól felépített produkciót hallhatott a közönség egy alig 18 éves fiatalembertől, akinek tehetsége eddig sem volt kérdéses. Most azonban bizonyította, hogy képes mindvégig nagyon tudatosan és koncentráltan zenélni, mégpedig könnyedén, görcs és túlpörgés nélkül.

A koncert után testvéreivel, Zsuzsival és Emivel örültek együtt a sikernek
Fotós: Ady Géza

Balla Bence érezhetően rengeteg melót pakolt abba, hogy az ismert dalok – pl.: Quimby, Esti Kornél, Arctic Monkeys... – érvényesen szólaljanak meg, jóval túllendülve a tábortűz jellegű, söralapú romantikán, és egyben tükrözzék azt is, hogy ez a fiatal srác miért is szereti ezeket a komoly jelentéstartalommal is bíró számokat. Jó este volt, számos kellemes meglepetéssel és rácsodálkozással. Várjuk hát Balla Bence saját szerzeményeit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában