jeles napok

2017.11.21. 09:30

Ady Endre: 140 – Lezárul több országos seregszemle

November 22. és 24. között számos programmal emlékeznek a 140 éve született vátesz költőzsenire, Ady Endrére.

Szabó Szabolcs

ady-endre-20_211117

Eseménysoroló. Dunaújváros önkormányzatának támogatásával nagyszabású programsorozattal emlékeznek szerdától péntekig a 140 éve született Ady Endrére a Széchenyi István Gimnáziumban, a József Attila Könyvtárban és a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Az első napon, szerdán részben szakmai közönséget szólít meg, de minden program nyitott az érdeklődők számára. Ezek helyszíne a gimnázium (12-13.30: bemutató drámafoglalkozás – Rábavölgyi Tamás, 13.45- 14.15 bemutató óra – Szücsné dr. Harkó Enikő) és a József Attila Könyvtárban (15: A legjelentősebb modern magyar költő – az Ady-líra korszerűségéről és korhoz kötöttségéről Mekis D. János előadása diákoknak, tanároknak, 16.30: Tervezd meg saját Ady-köteted! – a könyvillusztráló-pályázat eredményhirdetése, kiállítás.

17: Ady Endre fényben és árnyékban – Szántai Lajos előadása. A második napon, csütörtökön reggel 9 órától a színházban országos versmondó-versenyt rendeznek. A harmadik napon, pénteken az országosan már meghirdetett Ady-online vetélkedő döntője 10 órakor kezdődik a Széchenyi István Gimnáziumban. Az illusztrációs pályázat eredményhirdetése a szakmai nap keretében történik, az illusztrációkból készült kiállítás a könyvtárban lesz látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában