Dunaújváros

2024.06.23. 19:00

Múzeumok Éjszakája nagy sikerrel (képgalériákkal)

Több mint négyszázötven résztvevő intézmény várta mintegy háromezer programmal késő éjszakáig a látogatókat országszerte és a határon túl is a Múzeumok Éjszakáján.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Egy külföldi mintán alapuló magyarországi kulturális rendezvényről beszélhetünk, amit először 2002-ben rendeztek meg. 2003 óta az eseményt jellemzően Szent Iván éjjeléhez legközelebb eső szombati napon tartják. Dunaújvárosban idén június 22-én volt az Intercisa Múzeumhoz tartozó Római Kőtár és Romkert és Római Kori Fürdő területén.

Farkas Lajos, a múzeum  igazgatója így értékelte a szombat esti programokat: – Az időjárás kedvezett az eseménynek, minden tervezett programunkat sikerült megtartani. A látogatottság a szokásosnak mondható volt, a Múzeumok Éjszakájának már kialakult közönsége van, körülbelül háromszázan vettek részt a programokon.

A Kortárs Művészeti Intézetben 2014-ben, immár egy évtizede mutatta be Nemes Ferenc szobrászművész Haladék című egyéni kiállítását. Az intézmény azóta is nyomon követi a művész munkásságát, s a 2024-es kiállítási évad egyik kiemelt eseményeként tegnap rendezte meg Nemes Ferenc átfogó életmű – kiállítását.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Nemes Ferenc (1949, Dunaföldvár) a Duna-menti térség, illetve szűkebb régiónk (Fejér és Tolna megye) képzőművészeti színterének figyelemre méltó alakja, aki évtizedek óta rendszeresen szerepel a térség kollektív tárlatain, alkotótelepein, hazai-és külföldi seregszemléken. Tagja a Magyar Szobrász Társaságnak valamint a Rend-Rendszer Csoportnak, utóbbival 1980-tól napjainkig rendszeresen jelentkezik kiállításokkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában