Könyvajánló

2023.09.22. 10:00

Ölnének érte – de meghalnak miatta

A könyvkiadók közelmúltban megjelent újdonságaiból, illetve független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás kötetekből ajánlunk olvasnivalót.

Duol.hu

Senki nem akar kibújni a maszk alól

Fotó: JK illusztráció

Ellery Lloyd: A klub

Vajon mit csinálnak az őrülten gazdagok és elképesztően híresek, ha senki sem látja őket? Vagyis ha azt hiszik, hogy senki sem látja őket...
A világ legexkluzívabb szállodalánca újabb taggal bővült: ez az Island Home, egy elfeledett sziget Nagy-Britannia partjainál, amelyen felújított udvarház, számtalan park és félreeső vendégház várja a megnyitóra érkező hírességeket, teljes diszkréciót és elképzelhetetlen luxust nyújtva a vendégeknek. Az óriási médiaszenzációnak ígérkező megnyitóra szóló meghívóért pedig bárki ölni tudna.
A lapok azonban nem is tudják, hogy a hivatalos ünnepség előtt pár nappal néhány kiválasztott még nagyobb kiváltságban részesül: egy világhírű színész, egy menő filmrendező, egy neves képzőművész és egy befutott műsorvezető külön vacsorára hivatalosak. Csakhogy a menü mellett egy-egy aprócska csomag várja őket, a benne rejlő titkok pedig képesek arra, hogy felrobbantsák az addigi életüket...

„Mit tehet ilyenkor az ember a szigetről kivezető töltésúton, amely csak egy helyen öblösödik ki, hogy elférjen egymás mellett két jármű? Amúgy maximum másfél autónyi széles, és apálykor is csak ötven-hatvan centivel emelkedik ki a sárból. Ipszilon fordulóval kár próbálkozni, rükvercben pedig aligha jutsz vissza a szigetre éjszaka, matt részegen, kölcsönautóval, amelyben először ülsz. Ha hátranézel, a szigetet látod. Még dúl a buli, pukkannak-sisteregnek a petárdák. Előtted pedig, úgy másfél-két kilométernyire, felsejlik a falu sziluettje. Látod a kikötő diszkréten ragyogó, narancssárgás fényeit meg egy-két emeleti ablakot, ahol ég a villany. Na, hogy döntesz? Az ösztönöd azt súgja, hogy taposs bele, és próbálj szerencsét hatvannal, hetvennel, nyolcvannal a vaksötétben, úgy, hogy a fényszóró mindig csak a soron következő, kiszámíthatatlan ívű kanyart világítja meg. Ráadásul fekete hullámok csapnak át a kacskaringós töltésúton, ahol még sosem jártál, és amely egyre keskenyedik, majd a semmibe vész. Dudálhatnál, villoghatnál bőszen, de ha észre is vesz valaki kint, a szárazföldön, és hívja a parti őrséget, ugyan mit tehetnének? Hiszen az idő villámgyorsan fogy, és még nagyon messze vagy.”

„A klub igazi hullámvasút, készen állsz rá?” – írja a könyvről Reese Witherspoon.

Hát nem vicces, milyen gondosan ápoljuk, szerkesztgetjük azt a verziónkat, amelyiket megmutatjuk a világnak? (Forrás: Líra)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában