Könyvajánló

2023.05.31. 15:00

Kénytelen az életéért küzdeni

A könyvkiadók közelmúltban megjelent újdonságaiból, illetve független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás kötetekből ajánlunk olvasnivalót.

duol.hu

Mindent hátrahagyni? Új életet kezdeni?

Fotó: JK

Don Winslow: Álmok városa

Hollywood.
A város, ahol az álmok születnek.
Egy véres keleti parti bandaháború veszteseként Danny Ryan menekülni kényszerül. A maffia, a rendőrök, az FBI mind holtan vagy rács mögött akarják látni. Kisfiával, idős apjával és hűséges csapatának megtépázott maradékával Kaliforniába utazik, hogy új életet kezdjen.
Csendes, békés életet.
De a szövetségiek a nyomára bukkannak, és kérnek tőle valamit – végre kell hajtania egy akciót, amellyel vagy milliós vagyont szerez, vagy otthagyja a fogát.
És amikor Hollywoodban filmet forgatnak a régi életéről, Danny úgy dönt, beszáll az üzletbe.
Aztán szerelmes lesz.
Egy gyönyörű filmsztárba, akinek szintén megvan a maga sötét múltja.
Amikor világuk összeütközik egy hatalmas robbanásban, ami mindkettőjüket elpusztíthatja, Danny Ryan kénytelen az életéért küzdeni a városban, ahol az álmok születnek.
Vagy meghalnak.
Rhode Island partjaitól Kalifornia sivatagjaiig, ahol holttestek tűnnek el, a hatalom washingtoni folyosóitól, ahol az igazi bűnözők ténykednek, Hollywood legendás filmstúdióiig, ahol a nagy pénzt keresik, az Álmok városa a család, a szerelem, a bosszú, a túlélés és az álmok mögötti kegyetlen valóság elsöprő erejű története.

A szerző, Don Winslow kalandos életű 69 éves amerikai férfi. Apja tengerészgyalogos volt, így hatéves korára a keleti part szinte összes államában megfordult. A Nebraskai Egyetemre járt Lincolnban, újságírásból és afrikai történelemből diplomázott. Egy ideig Afrikában kalandozott, majd hazatérve Amerikába színházigazgatóként dolgozott, aztán az Idahóba költözött, és állatokat tartott. Majd egy detektívügynökségnél kezdett dolgozni, nyomozott New Yorkban, Londonban és Amszterdamban. Ebből született első, igazi áttörést jelentő műve az 1997-es Bobby Z halála és élete, amelyet 1999-ben követett a California Fire and Life. A Drogháború 2005-ben jelent meg, hatalmas nemzetközi sikert aratva. Lelkes hokirajongó és megszállott pisztránghorgász, feleségével és fiával a kaliforniai Julianben él. (Forrás: Líra) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában