Régészet Napja

2023.05.31. 17:00

Feltárul a darabolós gyilkos rejtélye

A Magyar Régész Szövetség idén is meghirdette a Régészet Napját, az országos kezdeményezéshez az Intercisa Múzeum ezúttal is csatlakozott.

Szabó Szabolcs

A szövetség elnöksége az „Istenek, ideák, hősök” tematikát választotta a programsorozat központi témájának.

„Az istenek, az ideák és a hősök minden korszakban jelentős társadalom és közösségformáló erővel bírtak, világméretű események befolyásolói lehettek, ugyanakkor hatásuk megjelenik a mindennapokban, a helyi közösség, az egyes emberek szintjén is. A régészeti lelőhelyek és tárgyak mondanivalója gyakran túlmutat a funkcionalitáson, és az adott korszakot átható világszemlélet visszatükröződik az eszközökön, életmódon, viseletben és a temetkezésekben, amelyek kiváló szemléltetőeszközt nyújtanak a korszak jobb megértéséhez.” - olvasható a Magyar Régészek Szövetségének ajánlójában.

Fotó: Intercisa Múzeum

Az Intercisa Múzeumban péntek 16 és 20 órakor számos izgalmas program és megfejtésre váró rejtély várja majd az érdeklődőket. A kínálatban lesz: játékos kincskeresés gyerekeknek, állatok régen és most – állatcsont felismerés, letapogató, kakukktojás-kereső és kézműves foglalkozás is. Este fél héttől pedig dr. Keszi Tamás: Bronzkori helyszínelők – a darabolós gyilkos nyomában című előadását hallgathatják meg a régészeti napi résztvevői. A pénteki programok díjmentesen látogathatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában