Kaptár

2023.05.19. 13:22

Dunaújvárosi előadók és bluesmuzsika a hétvégi kínálatban

A hétvégén ismét zenekaros estek dübörögnek a Kaptár Music Pubban. Pénteken este a nettó dunaújvárosi formáció, az Akusztikum szórakoztatja a közönséget. Ők vendéget is hoznak, mégpedig a Bogi-Barni akusztikus formációt. Szombaton este a blues muzsika szerelmeseinek kedveznek, akkor a Nahát Blues Band tolja a színpadon.

Balla Tibor

Akusztikum zenekar

Az Akusztikum zenekarral indult a tavalyi nyári, szabadtéri koncertsorozat a Kaptárban, de a Sugárúti Fesztiválon is sokan találkozhattak velük, sőt, a Petőfi iskola gáláján a 8.a osztály műsorához is ők játszották az aláfestő dalt. Idén úgy alakult, hogy a klubszezon zárása, a Kaptár Garden nyitása előtt nem sokkal még a pinceklubban villantják meg tudásukat. A saját dalokat és rock klasszikusokat játszó formáció – Poszt Péter (dob), Wittmann Gábor (gitár), Simon Sinya László (basszusgitár), Berczi McLeod Gergő (gitár), Somodi Soma Zsolt (ének) – pénteken késő este lép a Kaptár színpadára. 

Az est vendége Krár Bogi és Kiss Péter Barnabás, vagyis a Bogi-Barni akusztik duó. Ez a formáció sem ismeretlen a városban, hiszen a két dunaújvárosi fiatal zárta a tavalyi Kaptár Garden szezont.

Bogi-Barni akusztik duó

Szombaton este a Nahát Blues Band vendégeskedik a műintézményben. Ez egy igazán különleges zenekar, amelyben 7 különböző korú és egyéniséggel rendelkező muzsikus játszik együtt. Tagjaik között találhatók évtizedes tapasztalattal bíró, illetve fiatal, tehetséges muzsikusok egyaránt. Mindannyiukban közös a zene szeretete, és ez az, ami összetartja őket. Szeretik ezt az életet, amelyben egy kiváló koncertélménnyel a közönségnek és saját maguknak is örömöt tudnak okozni. A műsor 2 x 45 perc – közismert blues, soul és funky muzsikákból áll, többek közt Cream, Scary Pockets, Beth Hart, Muddy Waters, James Brown, Eric Clapton, Little G. Weevil, ZZ Top, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Doobie Brothers, Sarah Connor és Kéknyúl & Mohamed Fatima dalokból állítják össze.

Jövő héten, szombaton, azaz május 27-én zárják a klubszezont a Kaptárban egy óriási hiphop bulival, amin helyi nevek robbantják majd szét a klubot. Nevesül a 4Tress, JoeBack, Mocskos Márka, Onidyn Kenedy, Stackone&Smalkoholiks.

Ahogy a korábbi években is mindig, most nyáron is elindul Kaptár Garden Sessions, azaz júniusban, júliusban és augusztusban minden program fent, a Kaptár Garden színpadán lesz megtekinthető, kivétel, ha extrém időjárás érkezik. Ilyenkor, azaz egész nyáron az összes program ingyenesen látogatható. Ide, ebbe a rendezvénysorozatba várják az akusztikus formációk, egyszálgitáros előadók jelentkezését, ugyanis még vannak szabad dátumok. Érdeklődni a Kaptár facebook oldalán, privát üzenetben, e-mailban a [email protected] címen, vagy telefonon, a 06 (70) 273-7956-as számon lehet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában