Már a tizedik muzsikáló alkalom volt a mostani

Ezúttal Sütő Balázs fuvolista növendékeire épült a Muzsikáló Cukrászda szombati programja.

Balla Tibor

Sütő Balázs, a mester és Srauf Hanna, a tanítvány Fotók: LI

A Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola és a Vasmű úti Jakó cukrászda együttműködésével, Szmodics László áldozatos szervezőmunkájával zajló sorozat lassan fél éves, ám lendülete még mindig töretlen. Szombaton este egy új, népes csapat érkezett a cukrászdába, meglehetősen gazdag műsorral. Igencsak zajos sikert aratott az Antal Anna és Sütő Balázs zenetanárok vezetésével Tótin István közreműködésével adott minikoncert. 

Stadler Sára fuvola- és Antal Anna zongorajátékát figyeli a közönség
Fotós: LI

A diákok, Stadler Sára (fuvola), Srauf Hanna (fuvola), Gál Benedek Marcell (fuvola), Schinogl Péter (zongora), Gyűrűs Anikó (fuvola) is kitettek magukért, minőségi kifogás aligha lehetett a növendékek játékát hallgatva. Az előadott művek szerzőinek listája is impozáns, Bartók, Sosztakovics, Gluck, Tartini, Fauré, Haydn szerepel a felsorolásban, de a záró szám is meglehetősen különleges volt, a szerző ugyanis nem más, mint Sütő Balázs, aki két évvel ezelőtt kapott ihletet, mégpedig Ábel fia születésekor. Így született meg a lurkó mellett az Ábelnek címet viselő szerzemény is, amit a szerző tanítványával közösen adott elő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában