KineDok

2023.03.30. 18:00

Apák meséi a zárkák mögül, életigazságok utódaiknak

ME

Film mozi illusztráció

Fotó: BAZA Production

Újabb filmezős találkozóra várja az érdeklődőket Dunaújvárosban a KineDok filmklub

A rendezvényeiket mindig a Kortárs Művészeti Intézetben tartják, a soron következő alkalom pedig most csütörtökön, március 30-án 18 órakor lesz. Mint azt a program ajánlójában írják, ezúttal a Mesék a zárkából című, Visky Ábel által rendezett brit–horvát–magyar dokumentumfilmet fogják vetíteni. 

A filmben a börtönbe került apák és otthon maradt gyermekeik közötti kapcsolat alakulásába pillanthat bele a néző. Három, büntetését töltő családfőt követve megismerhetjük, hogy az évek során hogyan változik az otthon maradottakhoz fűződő viszonyuk. Gyermekeikkel úgy tartják a kapcsolatot, hogy meséket írnak nekik. Ezeket aztán a film készítői a gyerekeket főszerepbe helyezve meg is filmesítik. A történetek az apák alapvető, továbbadásra érdemesnek tekintett igazságait közvetítik utódaik felé, miközben a mesék fiktív, de szabad világában újra együtt lehet a család.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában