Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért ebben az évben is

2023.02.08. 09:00

Kézműves szakkörök indultak a településen

DH

Baráth Valéria által tartott foglalkozáson Bogó Anikó (b) is részt vett

Perkáta - A Nemzeti Művelődési Intézet a művelődő közösségek létrejöttének céljából mintegy ötezer szakkör megtartását támogatja. Az intézet által közzétett felhíváshoz csatlakozott a Perkátai Általános Művelődési Központ is. A cél, hogy a szakköri tevékenységek egyes fázisaiba az internet segítségével vonja be a látogatókat, összegyűjtse, rendszerezze és népszerűsítse a közösségi tevékenységi formákat. A Nemzeti Művelődési Intézet szakmai tevékenységét azzal az elhivatottsággal végzi, hogy a kulturális társadalom- és tartalomfejlesztés eszközeivel hozzájáruljon a magyar nemzet életminőségének javulásához a Kárpát-medencében. 

A makramé és a quilling is téma volt a szakkörön Fotó: DH

Perkátán e program keretében három szakkör indult. A szakköröket Baráth Valéria közművelődési asszisztens tartja a Győry-kastélyban szombatonként. Február 4-én makramé, quilling, mézeskalács készítésével kapcsolatos foglalkozásokon vehettek részt a jelentkezők. A tájékoztatón részt vett Bogó Anikó, a Perkáta ÁMK igazgatója, aki elmondta, a kreatív szakkörök végén szeretne az intézmény egy kiállítást szervezni a legszebb munkákból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában