Reptéri sietős zene

2023.01.25. 17:00

Új Metallica: az a baj, hogy tetszik

duol.hu

A címben szereplő mondat a dunaújvárosi Híresember szájából hangztt el. Bazsó László, a The Morning Star együttes frontemberének igenlése mellett, miközben megnézték a Metallica legújabb klipjét, amely a Screaming Suicide című számukra készült. 

Bazsó szerint a Metallica már nem ugyanaz a Black album után, de ez a klip, amelyet együtt kielemztek a kamera előtt, igéretesnek tűnik. Sőt az a baj, hogy tetszik is. Bár Nil, a Híresember, akinek az igazi nevét már korábban megírtuk, jobban szereti a nem metallicás Metallicát. Ez a szám pedig kifejezetten lagymatag lett. Zenei elemzésük szerint James Hetfield, a Metallica énekese egyenesen a BurnOut zenekar énekesétől, Mongitól vette a stílusát, és még a gitárja is hasonlóan néz ki. Ha már stílusnál tartunk, szerintük ezzel a számmal a Garage EP-hez mentek vissza. Szerintük kell lennie egy rejtegetett Cliff Burton kazettának, ahonnan a jobb zenei ötleteket veszik, mert a Metallica elhunyt legendás basszugitárosa volt a legjobb zenész a bandában. Nil kifejezetten félt a szám hosszától, hiszen a referén előtt már megjegyezte, hogy sablonokból építette fel a számát a zenekar. Volt refrén? Nem lesz! Állapították meg együttesen. De húz, mint a … (nem nyomdaképes) Mindenesetre edzős zene, jó lehet rá futni, vagy reptéren sietni a cél felé. Ez a tipikus reptéri sietős zene. Nil szerint sok a két szóló a számba, mert egyet sem akart hallani. Bazsó szerint a dalszerkezet miatt kellett. Csiki dzsiki – bírom az ilyen faék izéket, mondta a dunaújvárosi Híresember. Kirk Hammet (gitáros) gonoszül néz a klip egy részénél, pedig ő mindig hajasbaba volt. Szerintük ez egy jó koncertszám, de elsőre nehéz megfejteni a dal szerkezetét. Verze, refrén, verze refrén, kiállás, refrén, vége. Minek bonyolítani azt, ami bevált – kérdezte Nil. 

Mindenesetre a 193 ezer lájk mellé ők is nyomtak egyet. Négy nap alatt 3 millió megtekintést ért el a klip, úgy látszik másnak is bejött a reptéri sietős zene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában