Egy síron túli barátság

2023.01.25. 12:00

A minket ért traumákkal meg kell küzdenünk

AJÁNLÓ - A Dunaújvárosi Hírlap a könyvkiadók közelmúltban megjelent újdonságaiból, illetve független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás kötetekből ajánl olvasnivalót.

duol.hu

Nem akartam, hogy e csodaszép írás véget érjen” Fotó: JK

Jacqueline Bublitz: Meggyilkolt álmok 

Ez nem csupán egy újabb megrázó történet egy halott lányról. 
Amikor a tizennyolcadik születésnapján egy új élet reményében Alice Lee megérkezett New Yorkba, nem volt egyebe, mint hatszáz dollár készpénze, valamint egy lopott fényképezőgépe. Most, egy hónappal később már ő a nagyváros legújabb, ismeretlen áldozata, aki nem hiányzik senkinek. 
Ruby Jones szintén megpróbálja újrakezdeni az életét. Átutazza a fél világot, hogy aztán még magányosabbnak érezze magát. Mindez megváltozik, amikor megtalálja Alice holttestét a Hudson folyó partján. 

Ez a letaglózó találkozás elválaszthatatlanul összekapcsolja a két nőt. Ruby – aki próbálja elfelejteni, amit azon a hajnalon látott – rájön, hogy képtelen elengedni Alice-t. Addig nem, amíg életét méltóképpen le nem zárhatja. Csakis Ruby képes megoldani annak a rejtélyét, hogy ki is volt valójában a lány. Minél jobban beleássa magát az ügybe, Alice annál elevenebbként mutatkozik meg előtte, mintha már-már valóságos lenne a jelenléte... 

Jacqueline Bublitz új-zélandi írónő bemutatkozó regénye nem a bűnügyi regényekre jellemző, klasszikus „ki a tettes?” kérdés felől közelít, inkább azt veti fel: „ki volt ő, és mit hagyott hátra?” A válasz azonban meglepő lehet ebben a rendkívül izgalmas írásban, amely egy kegyetlen bűntény felfejtése mellett az emberi kapcsolatok, a traumák és az azokkal való megküzdés kérdéseivel foglalkozik. 

Mindkettejükre vár egy újrakezdés: élve vagy holtan

„Friss és eredeti. Sosem olvastam még ehhez foghatót.” – ajánlja Laura Barnett író, újságíró. 
„Teljesen beszippantott ez a szívszorítóan gyönyörű regény.” – közölte a New York Times hasábjain Rosie Walsh bestsellerszerző. 
„Hibátlanul megírt, szívszorító, lírai történet a síron túli barátságról.” – e sorokkal ajánlja olvasásra a kötetet Jane Corry, a Sunday Times bestsellerszerzője. 
„Zaklatottan pörgettem a lapokat a feloldást várva, miközben nem akartam, hogy ez a csodaszép írás véget érjen.” – ezt Clare Mackintosh, a Sunday Times bestsellerszerzője írta a könyvről. 
(Forrás: Bookline)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában