Ajánló

2023.01.07. 16:00

A csodák éjjelén bármi lehetséges

AJÁNLÓ - A lap a kiadók újdonságaiból, sikerlistás könyvekből ajánl olvasnivalót.

duol.hu

Meg kell menteni Püsmacot a Veszejtő markából Fotó: JK

J. K. Rowling: A karácsonyi malac 

A hétéves Jack mindennél jobban szereti a plüssmalacát. Aztán egyszer – épp szent­este napján – az undok mostohanővére kidobja Püsmacot az autóból! Hiába kap helyette a fiú egy sokkal szebb plüsst, imádott kedvencét nem pótolhatja. Ám karácsony éjjele a csodák ideje, amikor minden életre kelhet... Így aztán Jack és bosszantó új játéka, a karácsonyi malac kockázatos utazásra indul az Elveszettek Birodalmába, hogy kimentsék a fiú legjobb barátját a szörnyűséges, játékpusztító Veszejtő markából. 

A veszélyes kalandban segítségükre van egy beszélő uzsonnásdoboz, egy bátor iránytű és egy Remény nevű szárnyas lény, de igyekezniük kell, mert ha nem találják meg Püsmacot még éjfél előtt, soha nem jutnak haza! 

Szívet melengető, izgalmas történet arról, mit jelentenek a gyerekeknek a játékok. J. K. Rowling legújabb könyvének, amelyhez a méltán népszerű Jim Field készített kedves illusztrációkat, vitathatatlanul ott a helye a klasszikus családi kedvencek között. 

A könyv nem pusztán azért lehet érdekes, mert Joanne Kathleen Rowling (1965–) angol írónő, a ma már milliárdosan sikeres írónő, a Harry Potter-történetek szerzője írta. Ez egyben garancia is arra, hogy nem „muszájból” vetette papírra ezt a történetet, hanem mert meg akarta osztani annak élményét az olvasókkal is. 

Már kiskorában történeteket mesélt két évvel fiatalabb húgának. Első történetét, amely egy Nyúl nevű nyúlról szól, amiben szerepelt egy nagy méhecske, amit Ms. Méhecskének hívtak, mindössze öt- vagy hatéves korában írta. 

Harry Potter-sorozat írása közben rövid történeteket és két, máig kiadatlan felnőtteknek szóló novellát is írt. A szerző kitűnő üzletasszony, aki a fűtetlen szobák, kifizetni való számlák terhe mellett gyermeket nevelt. Első regényéért négyezer dollárt kapott, napjainkra azonban vagyona milliárdos nagyságrendű, s a Harry Potter védett brand lett, amelyre egész iparág épült. 

(Forrás: Líra)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában