A hallgatói PKSZK szakkollégiumi tagozat rendezvénye

2022.12.07. 17:00

Nagy sikerrel zárult a DUE IX. Kisfilm fesztiválja

A Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégium (PKSZK) előre elkészített program alapján valósította meg eseményét, melyhez idén is a Társadalomtudományi Intézet (TTI) oktatói nyújtottak segédkezet.

duol.hu

Fotó: uniduna.hu

2022. november 30-án IX. alkalommal került lebonyolításra a DUE Kisfilm Fesztivál, ami korábbiaktól eltérően először valósult meg online formában. A pandémia miatt most volt ugyan egy nagyobb szünet, de a tervek szerint az idei évtől minden évben megrendezik a fesztivált.

A hallgatók különböző kategóriákban adták be pályaműveiket. Fontos megjegyezni, hogy a pályázók nem csak a képzési szakterülethez tartozó hallgatók közül kerülhettek ki, vagyis az egyetem minden hallgatója számára nyitott volt a lehetőség.

Az esemény zsűrije Kovács Szilvia, egyetemi tanársegéd volt, valamint két korábbi hallgató, Faragó Péter György – okleveles kommunikáció- és médiaszakértő –, és Molnár Tibor – televíziós szakember, operatőr, vágó – voltak. Munkájukat ezúton is köszönik a szervezők!

Az intézmény vezetését, az esemény vendégeit és természetesen a pályázókat a PKSZK elnöke, Kiss Dáriusz (Televíziós műsorkészítő szakos hallgató) köszöntötte nyitó beszédében, majd két hallgatótársa vette át a szót, Krár Boglárka (PKSZK tag) és Marton Brúnó (PKSZK tag) személyében, akik megalapozták a rendezvény vidám hangulatát. A Kisfilm Fesztivál alapító atyjai – volt hallgatóink –, Gyöngyösi Péter és Lantos Csaba is üdvözletét küldte a résztvevőknek és sok sikert kívánt nekik a megmérettetésben.

A háttérben a technikai lebonyolításban, az animált arculati elemek létrehozásában, a műsorelemek átkeverésében, azaz teljeskörűen a közvetítés során, két tapasztalt (Televíziós műsorkészítő szakos) hallgatónk vállalt oroszlánrészt, Eldem Ömer Bertalan és Veres Dániel személyében. Professzionális hozzáállásukkal televíziós stábként egy TV műsorhoz hasonló módon, ill. adásmenet alapján haladva valósították meg Dr. Kőkuti Tamás (TTI) – a PKSZK koordinátora – és Szpisák Tamás (TTI) – a PKSZK mentora – elképzeléseit, kéréseit.

Idén 4 kategóriában indulhattak a versenyzők, összesen 23 pályamunkát tekinthetett meg az érdeklődő közönség. Kategóriánkként az első három helyezett nyert. Íme az eredmények:

Dokumentumfilm

  1. Eldem Ömer – Charlie & Franz
  2. Sendula Jázmin – A tetőszerkezetek doktora
  3. Beleznai Krisztián – Kérdeztük a cosplay-eseket Őszi Mondocon 2022

Fikciós film

  1. Okvátovity Alex – Az utolsó üzlet
  2. Beleznai Krisztián – Harc előtt
  3. Molnár Karolin Ráchel – Vakok a libegőn

Zenés montázs

  1. Horváth Tamás - Megélt pillanatok
  2. Vámosi Zoltán – VR tábor
  3. Balázs Krisztián – Egynyári emlék

Lepj meg!

  1. Veres Dániel – Én és a Munkám
  2. Okvátovity Alex – Soproni Ágnes ügy
  3. Eldem Ömer - Együtt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában