Ajánló

2022.11.10. 18:00

Padlógáz elejétől a végéig

A könyvkiadók közelmúltban megjelent újdonságaiból, illetve független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás kötetekből ajánlunk olvasnivalót.

DH

Meleg szobában olvasva kiváló, megélve iszonyatos Fotó: JK

Az erőforrásokért semmi sem drága, az emberi élet sem


John Kare Raake: Jég 

Az Északi-sarkon nem csak a jég van veszélyben. 

Anna Aune, a különleges erők egykori katonája a múltja elől egészen a hó és jég borította Északi-sarkig menekült. Ott, a hatalmas fehérségben egy légpárnás hajón szigeteli el magát a világtól, hogy segítsen Daniel Zakariassen kutatónak az éghajlatváltozás okozta pusztítást dokumentálni. 
Halottak napjának előestéjén, mindenszentek napján jelzőrakéta fénylik fel a koromfekete égbolton, a néhány kilométerre lévő kínai kutatóbázis fölött. Egyedül Anna és Daniel van elég közel ahhoz, hogy a segítségükre siessen. 

Vajon a jelzőrakéta segélykiáltás vagy figyelmeztetés? 

A kínai táborhoz érve rém­álomszerű látvány fogadja őket. Az emberek mozdulatuk kellős közepén kővé dermedve haltak meg a bázison. A laboratóriumban holtan találják a kutatókat, megfagyva és jéggel borítva. Gyorsan kiderül, hogy brutálisan meggyilkolták őket. A másodperc tört része alatt bekövetkezett hatalmas hőmérséklet-csökkenés végzett velük. A tragédia először balesetnek tűnik, ám rövidesen kiderül számukra, hogy gyilkosság... Anna a tomboló sarkvidéki viharban küzd a hideg halálos ereje, a jeges vidéken megbújó gyilkos fenyegetése és saját múltjának démonai ellen: a mentőakció harccá válik a túlélésért. A vad hatalmi harc teljes körű nemzetközi konfliktust váltott ki a sarkvidéki erőforrásokért. Anna Aune pedig az események kellős közepén van. 

A jég a tűzzel találkozik egy új, kitörő erejű thrillerben. Padlógáz, az elejétől a végéig” – írta kritikájában Gunnar Gran a Stavanger Aften­blad hasábjain. 
„A Jég technikailag szinte tökéletes, profi módon megírt thriller. A szerző nagyon ért hozzá, hogyan tartsa fenn a feszültséget az olvasóban” – állítja Sindre Hovdenakk a VG-n. 

A szerző, John Kare Raake Norvégia egyik legsikeresebb forgatókönyvírója. Egyike volt a több mint 120 országban eladott Hullám, valamint A rengés című filmek forgatókönyv­íróinak. E mozikra csupán Norvégiában több mint kétmillió mozijegyet adtak el. Regény­íróként a Jég című kötettel debütált. 
(Forrás: Líra) DH 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában