Kultúra

2022.11.03. 16:00

Most a harmonikások húzták el a nótájukat

Balla Tibor

Szloboda Balázs két Piazzolla-darabot is játszott Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A Sugárúti Fesztiválon aratott siker ösztönözte Szmodics Lászlót, hogy a zene erejét közelebb vigye a hallgatósághoz, és egy sorozatot indítson el Zenélő cukrászda címmel. Merthogy a szándék adott volt egyik oldalról a Sándor Frigyes Zeneiskola hangszeres tanárai és diákjai részéről, már csak a partnert kellett megtalálni, a helyszínt, amely befogadja a kezdeményezést. Mivel már a Sugár­úti Fesztiválon is a Jakó cukrászda terasza volt a vándorló muzsikálás egyik állomása, kézenfekvőnek tűnt, hogy ott keressék a megoldást. Meg is találták, elindulhatott a sorozat. Ennek harmadik állomása volt a péntek esti hangverseny, amikor a tematikának megfelelően mesterek és tanítványok együtt állítanak össze egy impozáns műsort. 

A Sugárúti Fesztivál sikere sarkallta újabb kezdeményezésre a szervezőt

Talán nem meglepő, hogy a közönség érdeklődése nem maradt el, ha eláruljuk, hogy a mester ezúttal nő, mégpedig a zeneiskola egyik legsikeresebb oktatója, Juhos Melinda, és harmonikazenekarának tagjai. A műsorban először szólóban lépett fel Szloboda Balázs, aki három számot adott elő (Angelique, S’il vous plait, Tzi­gane tango), majd Szmodics Emese a Vicces baba című darabot játszotta, Vári Hédi a Melódia című szerzeményt szólaltatta meg, majd Vári Gergely két művet játszott (Rock toccata és Style Musette). A folytatásban duót hallhatunk a lányoktól Cigánytánc címmel. Végül kvartettben szólaltak meg a hangszerek. A szerző – ahogy már sokszor – Astor Piazzolla volt: a Libertango és a Verano Porteno számot hallhattuk. A sorozat folytatódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában