Legkisebbeknek szóló új bemutató

2022.11.02. 15:00

Lili tündér, Leli manó, no meg az esőcseppek

Dunaújváros - A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza a legkisebb korosztályt megszólítva egy hazánkban egyelőre gyermekcipőben járó műfajt, a csecsemőszínházat próbálja honosítani.

Balla Tibor

A legkisebb korosztályt vonzanák be Fotók: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Molnár Stefánia sokáig élt Angliában, és sok ilyen jellegű produkciót látott, ugyanis a kislányát Londonban babaszínházi előadásokra vitte. Hozzávetőleg két évvel ezelőtt kérte fel a színház vezetése a Molnár Stefánia–Polgár Lilla alkotópárost, akik az ott szerzett tapasztalatokból merítve álltak neki. A felkészülés során nagyon sok téma felmerült bennük, de számukra a legkedvesebbnek az eső témája mutatkozott. Így ezért lett az előadás címe a Cseppek, ami az esőcseppek mellett utal a cseppnyi gyermekekre is. Mivel ez az első színházi élményük a kicsiknek, azt szerették volna, ha ez igazán maradandó lenne számukra, hiszen a jövő színházszerető közönségét alapozzák meg ezzel. Lili tündér és Leli manó, a két karakter az anya és gyermeke, a nevelő és a felfedező párosát eleveníti meg, hiszen az apróságok számára az anya óvó szeretete és a világ felfedezése a két legfontosabb motiváció az első években. 

Lili tündér és Leli manó a nevelő-felfedező páros karakterei
Fotós: LI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában