Ajánló

2022.11.09. 12:00

Kertelés nélkül leírja

A kiadók újdonságaiból és független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás könyvekből ajánlunk olvasnivalót.

DH

Matrjoska-történet: írónőről ír az írónő Fotó: JK

Kiadja naplóját, annak minden titkával együtt

B. E. Belle: Vallomások 

Ása Smáradóttir, korábbi ­izlandi párosműkorcsolya-bajnok, olimpikon mára Ása Emerald álnéven publi­káló nemzetközi bestsellerírónő. Gyönyörű és láthatóan gondtalan az élete – ám a valóság szinte sosem az, aminek látszik. 

Ása népszerű, olvasói fanatikusan rajonganak érte és sikerlistás, egyedi stílusban íródott könyveiért. Könyvbemutatókra jár, felolvasóesteken vesz részt, táborokat szervez, társadalmi életet él, és megállás nélkül posztol a közösségi oldalain. 

Ása más, mint a többi szerző. Pezsgőbb, élőbb és közvetlenebb. Kívülről úgy tűnik, virul, ragyog, mindig jókedvű, mosolygós és beszédes. Ám ahogy kihunynak a fények, s eltűnik a közönsége, megjelenik a nő, aki éppolyan szomorú, elkeseredett és magányos, mint bárki, aki nehéz napokat él át. 
Ása Smáradóttir évek óta naplót ír azokról a pillanatokról, amelyek nem a reflektorfényben zajlanak. Papírra vetette már, milyen volt a szegényes-szürkés gyermekkora, amikor még nem volt más, mint csupán egy kislány a sok közül. Őszintén vallott naplójában azokról a gondolatokról is, amelyek – mérhetetlen sok lemondás és kemény küzdelmek árán – sikeres műkorcsolyázóként uralták az elméjét, majd tollat ragadott akkor is, amikor élete legnehezebb csatáit vívta. Ez idő tájra pedig kertelés nélkül véste tintával a lapokra azokat a nézeteit másokról és önmagáról, amelyeket mindenki más letagadna. 

Ása Emerald regényei roppant szórakoztatóak, ugyanakkor nyers humorral átszőttek, többnyire erotikusak és korhatárosak. Sok esetben felháborítóak. Talán éppen ez a sikerük titka is. A menedzsere, a szakma, az olvasók, de még a kritikusok is várják tollából a következő botrányszagú könyvet, mígnem az írónő úgy dönt, kiadja a saját naplóját, annak minden titkával és valóságával együtt. 

B. E. Belle, a népszerű írónő igazán elgondolkodtató és megindító története arról, hogy amit egy szív őriz, az a szemnek láthatatlan. Korábbi munkái után (Visszatérők, Társkeresők, Vándorok, Megtörtek, Árvák, Szinglik, Hazugok, Szavak, Szépségek) legújabb kötete októberben jelent meg. 

(Forrás: Líra) DH 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában