Ajánló

2022.10.14. 16:00

Megvédeni földet, családot, egymást

Ajánló - A kiadók újdonságaiból és sikerlistás könyvekből ajánlunk olvasnivalót. Melissa Lenhardt: Kőkemény nők

DH/duol

Elfoglalják az oket megilleto helyet Fotó: JK

Margaret Parker és Hattie LaCour sohasem szándékozott törvényen kívülivé válni. Miután egy mohó marhatenyésztő ráteszi a ranchukra a kezét, a családjuknak csak a nyomorgás marad. Egyedülálló nőként nincs sok választásuk: házasság, pénzért szétvetni a lábukat vagy fegyvert fogni. Margaret és Hattie számára egyszerű a döntés: kis családjukból álló bandájuk vadnyugatszerte rablásokat követ el. 

Bár az újságok nem hajlandók elismerni a női rablóbandát, tetteik nem maradnak észrevétlenek. Ügynökök járnak a nyomukban, s egy rivális férfibanda elszánta magát az elpusztításukra. Margaretnek és Hattie-nek meg kell találnia a módját, hogy megvédelmezzék a családjukat, véghez vigyenek egy utolsó rablást, és elkerüljék a hóhér kötelét. 
„A Kőkemény nők az a nőközpontú western, amiről nem is tudtam, hogy vágytam rá... Abszolút tökéletes.” – írja a Book Riot kritikusa. 
„Merész új történet, amelyben a nők elfoglalják az őket megillető helyet a vadnyugati történetekben.” – vélekedik a műről Kathleen Kent író. 
A Kőkemény nők közönségdíjas lett a legszínesebb kategóriában. A szerző, Melissa Lenhardt regényeket, történelmi fikciókat és rejtélyes történeteket ír. Digitális nomádként járja a világot. 

(Forrás: Bookline) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában