Már alakul az ötödik lemezük

2022.10.02. 09:00

Jubileumra készülnek – jövőre már tízéves lesz a Bagossy Brothers Company

DH-összeállítás - A Bagossy Brothers Company hazánk egyik legnagyobb rajongói bázisával rendelkező zenekara. A Gyergyószentmiklósról származó együttes koncertjei rendszeresen telt ház előtt zajlanak, így volt nemrég Zalaegerszegen is, ahol a szakadó eső dacára több ezren énekelték önfeledten a Bagossy-slágereket. A banda frontemberével, az énekes-gitáros Bagossy Norberttel, valamint öccsével, a basszusgitáros Bagossy Lászlóval beszélgettünk.

Bálizs Zsuzsa

Bagossy Norbert és Bagossy László a Művészetek Völgyében tartott koncerten Fotó: a szerző

– 2022 sikeres esztendő a zene­kar életében. Az év elején megrendezett arénabeli koncerten két és fél órán át zenéltek tízezer ember előtt, egy számos meglepetéssel tarkított fantasztikus bulin. Lehet ezt még fokozni? – kérdeztük. 
– Szeretjük mindig feljebb rakni a mércét egy fokkal, ám az arénás koncert annyira jól sikerült, hogy most igencsak nehéz ezt megtenni… – vélekedett Bagossy László. – Rengeteg olyan ember volt velünk a színpadon, aki nekünk fontos, azt az estét soha nem felejtjük el. Leginkább a csodálatos közönségünk miatt, akikért az egészet érdemes csinálni. Egy darabig nem is tudtuk, hogy fogjuk ezt überelni, de megnyugtathatunk mindenkit, hogy sikerült, és találtunk egy olyan helyszínt, ahol még több rajongónkat láthatjuk vendégül. Próbálunk 19-re lapot húzni, s egy még nagyobb helyszínt választottunk, így 2023. március 11-én az MVM Dome-ban ünnepeljük majd a tizedik születésnapunkat, amelyre már kaphatók is a jegyek. 

– Két nagyszabású koncertet tervezünk, a másik szülővárosunkban, Gyergyószentmiklóson lesz majd a nyáron. Szeretnénk méltó módon, előretekintően megünnepelni ezt a tíz esztendőt, így a hagyományoknak megfelelően új nagylemezzel rukkolunk ki. Úgy tervezzük, hogy tartjuk azt, hogy minden második évben új anyaggal jelentkezünk, ezt egyre bővülő rajongói bázisunk talán kicsit el is várja tőlünk – tette hozzá mosolyogva Bagossy Norbert, a zenekar énekese. – Persze magunkban is érezzük ezt a késztetést, nem csupán a nyomás miatt készülnek a dalok; rengeteg kreatív ötletünk van, köztük nagyon vagányak is, amit majd folyamatosan csepegtetünk a minket szeretőknek. Szüntelenül készülnek majd a klipek is, amire a nyári fesztiválszezon zárultával már jobban lesz időnk. 

Hegyilevegő Experience: természet- és honismereti túrakihívás

– Ilyen ötlet a Hegyilevegő Experience – mesélte a fia­talabb Bagossy testvér. – Ez egy általunk elindított természet- és honismereti túrakihívás Erdély legszebb vidékein, például a Gyilkos-tónál vagy a Békás-szorosban. Nem kis munka volt összerakni, de nagy boldogsággal tölt el bennünket, hogy bár még csak két hónapja indult, máris szép számmal vesznek részt rajta a minket kedvelők. Nem kizárt, hogy lesz majd arra alkalom, hogy mi is személyesen bekapcsolódjunk valamelyik hely­színen az eseményekbe, csak a zsúfolt nyári koncertnaptárunk miatt erre nem nagyon volt eddig lehetőség. Ami pedig a közeljövőt illeti, ősztől már mindenképpen előtérbe kerül az új lemez ötletelése, mert a tízéves jubileum kapcsán ez kicsit nagyobb rákészülést igényel. 
– Tízéves jubileumra ötödik album dukál – hol tartanak a munkában? 
– Folyamatosan készülnek az új dalok, néhány már szinte teljesen kész van, és várja, hogy kiszállhasson az éterbe – állapította meg Norbi. – Egy fél ­lemeznyi anyag már készen van, így aztán lassan lehull majd a lepel róluk, mert úgy látjuk, a mai világban az a fontosabb, hogy a dalok egyesével kapjanak nagyobb publicitást, mint hogy egy csokorban jelenjenek meg. Ilyenkor ugyanis néhány dal nem részesülne megfelelő figyelemben. Négy új dalunkat már megismerhették a minket szeretők az év során, azok pedig, akik a nyár közepi nagy koncerten részt vettek, egy ötödiket is hallhattak, amihez szintén készül majd klip, már dolgozunk rajta. 

– Idén márciusban csatlakoztak a vaksötét koncertsorozathoz, amikor teljes sötétségben, új megközelítésben hallgathatták meg a zenekart a vendégek, miközben semmi másra nem figyelhettek, mint a hangra és a zenésztársak játékára. Nem csak önök léptek fel azonban, hiszen rajongói csoportjuk, a Hegyilevegő meglepetéskönyvet készített, amelynek elkészültében zalai tagok is tevékeny részt vállaltak. Várható-e a könyv kapcsán dedikálás, közönségtalálkozó Nyugat-Magyarországon? 
– Nagyon köszönjük a könyvet az ötletgazdáknak és a megvalósítóknak, ­megható volt átvenni rajongóinktól a kötetet. Szeretnénk majd ilyesfajta találkozót tartani jövőre. Egyébként minden évben szervezünk olyan programot, ahol közönségünkkel személyesen is találkozhatunk. A hogyanon és a mikénten, illetve az időponton még agyalunk, de biztosan lesz erre mód 2023-ban. 
– Zalai és vasi rajongóik csapata rendszeresen meglepetésekkel készül – Laci 30. szülinapjára ugyanennyi Milka csokival és költeménnyel is előrukkoltak... 
– Nagy boldogságot jelentett április végén, még mindig van a rengeteg Milkából – nevetett Bagossy László. – Örülünk, hogy csillogó szemű rajongókkal találkozunk az első sorokban, szeretettel várjuk őket valamennyi koncertünkön. 
(Forrás: Zalai Hírlap) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában